Πρωτοφανή άνθηση γνωρίζουν οι αγορές προϊόντων μέσω Διαδικτύου


Ένας στους πέντε Γερμανούς άνω των 14 ετών, δηλαδή περίπου το 20% των δυνάμει καταναλωτών, θα προτιμήσει φέτος το Διαδίκτυο για τις χριστουγεννιάτικες αγορές του. Όπως αναφέρει, μάλιστα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), η εξέλιξη αυτή καταγράφεται σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία τα πολυκαταστήματα περνούν μεγάλη κρίση.


Μόλις πριν από μερικά χρόνια η αγορά προϊόντων μέσω του Διαδικτύου έμοιαζε αδιανόητη για τους περισσότερους. Σήμερα, το Ίντερνετ έχει μπει για καλά στη ζωή μας και οι αγορές μέσω Διαδικτύου θεωρούνται πλέον καθημερινότητα και παρουσιάζουν συνεχή άνοδο. Την ίδια στιγμή ο αριθμός εκείνων που προτιμούν να κάνουν «αγορές εξ αποστάσεως», όπως λέγονται, αυξάνεται συνεχώς.

Παρέχονται περισσότερες ευκολίες

Στη Γερμανία, για παράδειγμα, φέτος περισσότεροι από 14 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να προτιμήσουν τα διαδικτυακά καταστήματα για τις αγορές των δώρων τους, εν όψει Χριστουγέννων. Πέρσι, εξάλλου, οι Γερμανοί καταναλωτές ξόδεψαν - συνολικά - περισσότερα από 19 εκατ. ευρώ στις διαδικτυακές αγορές.

Για ποιο λόγο, όμως, οι χρήστες προτιμούν το Διαδίκτυο από το κατάστημα; Ο Ρόλι είναι 40 χρονών και, όπως είπε, αγοράζει on line αρκετές φορές το μήνα: «Οι λόγοι για τους οποίους προτιμώ το Διαδίκτυο για τις αγορές μου; Πολύ απλό. Από τα 10 πράγματα που ενδιαφέρομαι να αγοράσω τα 9 είναι φθηνότερα από ό,τι στην αγορά. Και εκτός αυτού στο Διαδίκτυο μπορείς να ψωνίσει όποτε θέλεις. Ακόμα και το Σαββατόβραδο στις 11. Άσε που δεν χρειάζομαι τη συμβουλή κανενός πωλητή και οι διαδικτυακές αγορές γίνονται άνετα από το σπίτι».

Το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων

Οι διαδικτυακές αγορές γίνονται με πιστωτικές κάρτες, εμβάσματα ή με αντικαταβολή. Οι τρόποι πληρωμής είναι πολλοί. Το ζητούμενο είναι οι πληρωμές να γίνονται εύκολα και γρήγορα. Υπάρχουν όμως και χρήστες που ανησυχούν για τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως η Κλαούντια: «Το σημαντικότερο είναι τι κάνει η επιχείρηση, από την οποία αγοράζω, με τα δεδομένα μου: διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι προτιμώ μια γνωστή εταιρία από μια άγνωστη».

Πάντως, το Διαδίκτυο δείχνει να είναι ο ιδανικός τόπος και για όλους εκείνους που ζητούν καλές και συμφέρουσες τιμές. Ο Ρόλι, που παραγγέλνει πολλά προϊόντα από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, γνωρίζει την αγορά. Όπως είπε, «κατά κανόνα οι τιμές προϊόντων από τη Βρετανία ή την Αμερική είναι καλύτερες. Ακόμα κι αν κάποιος συνυπολογίσει τα έξοδα αποστολής, η τελική τιμή είναι χαμηλότερη από τη Γερμανία. Πολύ συχνά, τα cd που παραγγέλνω από την Αμερική είναι φθηνότερα από εκείνα που αγοράζω στη Γερμανία στο δισκάδικο».

Πηγή: http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=732128&cid=185

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio