Ποινική δίωξη κατά του πρύτανη του ΕΜΠ για «υπόθαλψη» αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας


Ποινική δίωξη για την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος του πρύτανη Κ.Μουτζούρη και των αντιπρυτάνεων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Γ.Πολύζου και Γερ.Σπαθή για τη λειτουργία της αντιεξουσιαστικού δικτυακού τόπου Indymedia από τους διακομιστές του Ιδρύματος.


Για «πολιτική δίωξη που αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της διακινήσεως ιδεών, η οποία μάλιστα ασκήθηκε μερικές ημέρες πριν από την επέτειο της 17 Νοέμβρη, ιστορική ημέρα προάσπισης της ακριβώς αυτού του ιδανικού και εναντίον μιας πρυτανείας η οποία διαφύλαξε με κάθε τρόπο το πανεπιστημιακό άσυλο και την δημόσια περιουσία» μίλησε στο Βήμα ο κ. Μουτζούρης.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου για τον τρόπο χρήσης τεχνολογικού εξοπλισμού στο Πολυτεχνείο, που παραχωρήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Τον τελευατίο διάστημα στο δικτυακό αυτό τόπο «ανεβαίνουν» οι προκηρύξεις της οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Αυτό το κείμενο ειναι από το in.gr,στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1075977&lngDtrID=244

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio