Αναζήτηση πραγματικού χρόνου θα προσφέρει η μηχανή της Google

Αναρτήσεις σε blog, ειδησεογραφικούς δικτυακούς τόπους και υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δημοσίευσή τους, υπόσχεται η Google.


Η ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προσφέρει ταχύτερη πρόσβαση στο χείμαρρο των δεδομένων «πραγματικού χρόνου έρχεται δύο μήνες μετά τη σχετική συμφωνία που συνήψε για τα δεδομένα του Twitter.

Η Microsoft πάντως μπήκε νωρίτερα στο παιχνίδι, αφού προσφέρει από τον Οκτώβριο πρόσβαση σε «ζωντανά» δεδομένα από το Facebook και το Twitter.

Το πώς θα λειτουργεί το σύστημα της Google αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα σε παρουσίαση κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια.

Η εταιρεία χρησιμοποίησε ως παράδειγμα μια αναζήτηση για το όνομα Μπαράκ Ομπάμα: Στη σελίδα των αποτελεσμάτων εμφανίζεται ένα κουτί με ό,τι νεότερο αφορά τον Αμερικανό πρόεδρο, από ειδήσεις μέχρι αναρτήσεις σε blog και μηνύματα στο Twitter.

Στην αριστερή πλευρά της οθόνης, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει πόσο πρόσφατα επιθυμεί να είναι τα αποτελέσματα, ακόμα και τα τελευταία 60 δευτερόλεπτα.

Πάντως η νέα λειτουργία δεν θα είναι αμέσως διαθέσιμη για όλους, καθώς θα πρέπει να μεσολαβήσει η αναβάθμιση των συστημάτων της Google σε όλο τον κόσμο.

Αναρτήσεις στο MySpace και στο Facebook θα είναι διαθέσιμες «ζωντανά» στη μηχανή αναζήτησης από του χρόνου, διευκρίνισε η Μελίστα Μάγιερ, αντιπρόεδρος προϊόντων αναζήτησης και εμπειρίας χρηστών στη Google.

Δεν αποκάλυψε πάντως αν οι συμφωνίες με τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνουν οικονομικούς όρους.

Εκτός από την αναβάθμιση της μηχανής με δεδομένα πραγματικού χρόνου, η εταιρεία παρουσίασε επίσης μια λειτουργία φωνητικής αναζήτησης στην ιαπωνική γλώσσα, για κινητά που τρέχουν του λειτουργικό Android, καθώς και την πειραματική λειτουργία Google Goggles, που επιτρέπει στο χρήστη να αναζητά πληροφορίες για προϊόντα, αντικείμενα και μνημεία, απλά φωτογραφίζοντάς τα με το κινητό.

Αυτό το κείμενο ειναι από το in.gr,στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1083546&lngDtrID=252

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio