5ο Your Voice @ Μad TV: “Let’s talk about sex”

Mεγάλη ήταν το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των τηλεθεατών του Mad και στη πέμπτη εκπομπή “Your Voice”, τη συμμετοχική εκπομπή του Mad TV, οι οποίοι κατέθεσαν τη δική τους ιστορία και άποψη για το θέμα “Let’s talk about sex” και συζητήσαν παρέα με τους παρουσιαστές του Mad TV, Μαίρη Συνατσάκη, Λυδία Παπαϊωάννου και Δημήτρη Ουγγαρέζο όλα όσα έχουν να πουν οι νέοι για τις ερωτικές σχέσεις και για το πως αντιμετωπίζει η νέα γενιά το επίμαχο θέμα “sex”.


Ακολουθούν κάποια αποσπάσματα τηλεθεατών οι οποίο θέλησαν να εκφράσουν
την δική τους γνώμη μέσω της εκπομπής “YOUR VOICE”:

Ντίνα 17 ετών: “Μιλάω με φίλες μου για σεξ, αλλά είναι σημαντικό να μιλάω και με τη μητέρα μου. Εγώ δεν έχω κάνει ακόμα σεξ. Το αγόρια το παίρνουν πιο χαλαρά από τα κορίτσια. Έxω δεχτεί πίεση, αλλά θέλω να νιώσω έτοιμη και να μην το μετανιώσω.”

Λάζαρος 19 ετών: “Δύσκολα θα βρεις κάποιο νέο ζευγάρι που να μην έχει taboo στο σεξ.”

Γεωργία 17 ετών: “Γνωρίζω πράγματα για το σεξ μόνο από το μάθημα βιολογίας.”

Μάνος 17 ετών: “Οι κοπέλες θεωρούν το σεξ ως τρόπαιο σε μικρή ηλικία. Οι κοπέλες είναι πιο δειλές από τα αγόρια στο θέμα του σεξ.”

Γωγώ 17 ετών: “Υπάρχουν αγόρια στο σχολείο που μετά την πρώτη φορά
δυσφημούν την κοπέλα.”

Γιώργος 22 ετών: “Το σεξ είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που υπάρχουν.

Δεν πέρασα ποτέ τη φάση taboo στο σεξ.”

Ρένια 18 ετών: “Το αγόρι μου με σεβάστηκε και ολοκληρώσαμε στο δεύτερο χρόνο σχέσης.”

Πάνος 20 ετών: “Το πιο σημαντικό στο σεξ είναι η ευχαρίστηση.”

Ζωή 26 ετών: “Καμία ερώτηση δεν είναι χαζή στο σεξ.”

Μαρία 22 ετών: “Από το δημοτικό οι γονείς μου, μου είχαν εξηγήσει ότι δεν κάνεις

έρωτα πάντα μόνο με κάποιο σκοπό.”

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη της κυρίας Ξένιας Ντόνη (Ψυχολόγος – Συνεργάτης Σεξολογικού Ινστιτούτου) η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν πολλά θέματα γύρω από το σεξ για τα οποία θέλουν να μαθαίνουν οι νεοι σήμερα όπως τι μπορεί να θεωρείται φυσιολογικό και τι οχι, αλλά και διάφορα θέματα σεξουαλικής λειτουργίας, όπως π.χ. η πρόωρη εκσπερμάτιση.

Επίσης, επισήμανε ότι οι νέοι ψάχνουν συνεχώς να βρουν πληροφορίες για το σεξ και μέσω του Σεξολογικού Ινστιτούτου και τόνισε πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει να ενταχθεί στα σχολεία θεωρώντας την ηλικία των 14 ετών την κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει η σεξουαλική εκπαίδευση των νέων.

Τέλος καθησύχασε τους νέους λέγοντας ότι «η πρώτη φορά», στατιστικά, δεν είναι πετυχημένη.

Προβλήθηκαν ακόμα σημαντικά στοιχεία μιας μεγάλης διαδικτυακής έρευνας που διεξήγαγε το περιοδικό FREE (τεύχος Δεκεμβρίου) με θέμα «Πώς κάνουμε sex σήμερα». Ο Γιώργος Δέδες -Αρχισυντάκτης του περιοδικού Free - παρουσίασε κάποια από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio