A Jazz Diva MARIA JOÃO - OGRE.14/1/2011-20/1/2011. Half Note Jazz Club.

Δύσκολα βρίσκει κανείς στον ευρωπαϊκό χώρο πιο original φωνή από αυτή της Maria Joao.

Σαν καθαρή τραγουδίστρια της τζαζ, η Maria διαθέτει το πάθος της Billie Holiday, την εφευρετικότητα της Ella Fitzgerald και το sex appeal της Elis Regina.

Η υψηλή χροιά της και οι ικανότητές της μοναδικές.

Από καταγωγή Πορτογαλική και Αφρικανική η ίδια τοποθετείται ταυτόχρονα και στον χώρο της world μουσικής και, ψάχνοντας την δισκογραφία της, θα την συναντήσουμε σε πολλά διεθνικά μουσικά projects αλλά και με avant garde προεκτάσεις που την έκαναν μία ντίβα στη παγκόσμια world jazz σκηνή!

Η Maria Joao ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την τζαζ στις αρχές των '80ς, εντυπωσιάζοντας το κοινό.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν τα ντουέτα της με την Γιαπωνέζα πιανίστρια Aki Takase.

Κάπου στις αρχές των '90ς αποφασίζει να δείξει την βαθιά της σχέση με την λαϊκή μουσική της πατρίδας της και σχηματίζει το γκρουπ Cal Viva όπου ξανασυνεργάζεται με τον σπουδαίο πιανίστα Mario Laginha και που μέλλει να είναι και καθοριστική συνεργασία στη ζωή της.

Το 94’ θα υπογράψουν με την πασίγνωστη εταιρεία Verve και θα κάνουν μαζί 5 δίσκους ενώ η Joao θα συνεργαστεί και με καλλιτέχνες όπως ο Bobby McFerrin, o Hermeto Pascoal, ο  Zawinul ή ο Gilberto Gil.

Στην μεγάλη καρριέρα της η Maria Joao ξεδιπλώνει το απίστευτο και πολυεπίπεδο ταλέντο της στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου και θεωρείται μία από τις καλύτερες τζαζ τραγουδίστριες του σήμερα!

Maria Joao: τραγούδι
Julio Resende: πιάνο
Joao Farinha: πλήκτρα
Andre Nascimento: electronic / computer
Joel Silva: ντραμς

Για κρατήσεις μέσω ίντερνετ πατήστε εδώ.
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210-9213310 και www.halfnote.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio