CARLOS

Το STUDIO CANAL παρουσιάζει, μια παραγωγή της FILM EN STOCK, σε συνεργασία με τους:
EGOLI TOSSELL FILM, STUDIOCANAL, CINÉCINÉMA, TV5 Monde, BeTV, CNC, PROCIREP και ANGOA

2 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ: ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ Ή ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ - Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ (ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ Ή ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ) – ΕΝΤΓΚΑΡ ΡΑΜΙΡΕΖ

1 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ SAG: Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΣΕ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ – ΕΝΤΓΚΑΡ ΡΑΜΙΡΕΖ

EUROPEAN FILM AWARDS: MONTAZ – ΛΙΚ ΜΠΑΡΝΙΕ, ΜΑΡΙΟΝ ΜΟΝΙΕ

ΕΝΤΓΚΑΡ ΡΑΜΙΡΕΖ (Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσες, «Κάρλος»)
ΑΧΜΑΝΤ ΚΑΜΠΟΥΡ (Βαντί Χαντάτ)
ΚΡΙΣΤΟΦ ΜΠΑΧ (Χανς-Γιοακίμ Κλάιν)
ΝΟΡΑ ΒΟΝ ΒΑΛΝΤΣΤΑΤΕΝ (Μαγκταλένα Κακίλια Κοπ)
ΤΖΟΥΛΙΑ ΧΟΥΜΕΡ (Γκάμπριελ Κρόχερ-Τίντεμαν, «Νάντα»)
ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΙΡ (Γιοχάνες Βάινριχ)
ΡΟΝΤΝΕΪ ΕΛ ΧΑΝΤΑΝΤ (Ανίς Νακάσε, «Χαλίντ»)
ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΑΡΟΓΙΟ (Δρ. Βαλεντίν Χερνάντεζ)


Η ταινία CARLOS διηγείται την ιστορία του Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσες, του ανθρώπου που επί δύο δεκαετίες υπήρξε ένας από τους πιο διαβόητους καταζητούμενους τρομοκράτες του πλανήτη. Μεταξύ 1974, μετά την απόπειρα δολοφονίας ενός Βρετανού επιχειρηματία στο Λονδίνο, και 1994, οπότε και συνελήφθη στο Χαρτούμ, ο Κάρλος έζησε πολλές ζωές, με πολλά ψευδώνυμα, καταφέρνοντας να ελιχθεί στον περίπλοκο πολιτικό ιστό της εποχής του.

Ποιος όμως, ήταν ο Κάρλος; Πώς κατάφερε να συνδυάσει τις πολλαπλές ταυτότητές του; Ποιος ήταν πριν αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι σε αυτό τον αέναο αγώνα; Αυτά είναι τα ερωτήματα που αποτέλεσαν τους δομικούς λίθους της ιστορίας.

Όντας ένας πραγματικός μύθος, ο Κάρλος αποτέλεσε την κεντρική φυσιογνωμία της διεθνούς τρομοκρατίας τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, από τον προ-Παλαιστινιακό ακτιβισμό μέχρι τον Ιαπωνικό Κόκκινο Στρατό. Υπήρξε ταυτόχρονα οπαδός της ακροαριστεράς και οπορτουνιστής μισθοφόρος των πανίσχυρων μυστικών υπηρεσιών της Μέσης Ανατολής. Σχημάτισε τη δική του οργάνωση, με βάση πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα και υπήρξε ιδιαίτερα ενεργός κατά τα τελευταία έτη του Ψυχρού Πολέμου.

Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός επαναστάτη διεθνιστή, που χειραγώγησε και χειραγωγήθηκε, που παρασύρθηκε από τα ρεύματα της σύγχρονης ιστορίας και της προσωπικής του μανίας.  Μαζί του θα ταξιδέψουμε μέχρι το τέλος του δρόμου του, στο Σουδάν, όπου η ισλαμική δικτατορία που παλαιότερα του είχε προσφέρει την προστασία της, θα τον παραδώσει στις Γαλλικές αρχές.
Ένας άνθρωπος γεμάτος αντιφάσεις, εξίσου βίαιος με τις εποχές που εκπροσωπεί και ένα πραγματικό αίνιγμα. Αυτό ακριβώς το αίνιγμα θα προσπαθήσουμε να εξιχνιάσουμε... ή τουλάχιστον ένα κομμάτι του.

Η ταινία βασίζεται σε ιστορικά και δημοσιογραφικά ντοκουμέντα. Παρόλα αυτά, στη ζωή του Κάρλος υπάρχουν πολλές «σκοτεινές» περίοδοι, για τις οποίες έχουν γίνει πάρα πολλές εικασίες. Η ταινία συνεπώς, είναι μια δραματοποιημένη ιχνηλασία δύο δεκαετιών της ζωής ενός από τους πιο διαβόητους διεθνείς τρομοκράτες της σύγχρονης εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio