Nightvision presents Pilooski (Diamond Traxx,Astro Lab Recordings,FR) Dj Girl

To BIOS παρουσιάζει μια καινούρια θεματική βραδιά, το Nightvision, με αυθεντικά disco themes και re-edits.

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, η ομάδα του Night Vision υποδέχεται τον Pilooski,τον παραγωγό που έγινε γνωστός για τα εξαιρετικά edits του σε αγαπημένα κλασικά θέματα, σε ένα μοναδικό dj set γεμάτο με τα γνωστά dirty edits του, εγγύηση για μια χορευτική βραδιά σε soul,funk και disco ρυθμούς.

Ο Cédric Marszewski, γνωστός στο κοινό ως  Pilooski, γεννήθηκε στο Παρίσι και άρχισε την καριέρα του ως dj και hip-hop παραγωγός στα μέσα της δεκαετίας του 90, φτιάχνοντας φουτουριστικά soul beat για ανεξάρτητους Γάλλους και Αμερικανούς rappers όπως ο  Mike Ladd.

Οι επιρροές του ποικίλουν από τον ήχο της Μotown του 60 μέχρι το Detroit Techno και το Chicago house.

Μετά από αρκετές παραγωγές 12’’ σε διάφορα Γαλλικά και ξένα ανεξάρτητα labels, έγινε μέλος της δισκογραφικής εταιρείας Diamond Traxx, με ιδιοκτήτη τον Benjamin Diamond.
Μέσα από την Diamond Traxx, ο Pilooski κυκλοφόρησε  re-edits όπως το Can’t there be love, πρώτο δείγμα της εξαιρετικής του ικανότητας  να πειράζει vintage μελωδίες με εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Την ίδια χρονιά, ο Pilooski γνωρίστηκε με το D-I-R-T-Y crew , και η κοινή  αγάπη τους για την ποπ οδήγησε  στην  δημιουργία της συλλογής  Dirty Edits που περιελάμβανε έναν περιορισμένο αριθμό 12’’, εκφράζοντας την εμμονή τους με τις ψυχεδελικές μελωδίες με soul βάση. Η ιδέα ήταν να θυμηθούν παλιά αγαπημένα κομμάτια κάθε είδους και να χρησιμοποιήσουν την διαδικασία παραγωγής ενός disco κομματιού σε κομμάτια που δεν ήταν disco.

Aπό τους Can μέχρι τον Εdwin Star, τoν Jackson Jones και τον Del Shannon, τα Dirty Edits αναγνωρίστηκαν πολύ σύντομα από τους μουσικόφιλους παγκοσμίως και εντάχθηκαν στα dj sets γνωστών dj  όπως ο Laurent Garnier, οι Simian Mobile Disco , ο Tiga και ο  Yvan Smagghe.

Μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες άρχισαν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους, και η Warner music αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει την εκδοχή του Pilooski στο κλασικό Beggin του Frankie Valli, γνωρίζοντας τεράστια εμπορική επιτυχία, αναρίθμητες ραδιοφωνικές μεταδόσεις από το Radio1 του BBC, καθώς και τον τίτλο του πιο cult τραγουδιού από την Βρετανική εφημερίδα Τhe Guardian.

Το 2007 κυκλοφόρησε η συλλογή Τhe Space Disco Compilation,από το D-I-R-T-Y Crew και την δισκογραφική Tigersushi, μια συλλογή με επιλεγμένα αυθεντικά κομμάτια και επανεκδόσεις του Pilooski.

Οι πολύ καλές παραγωγές του οδήγησαν στο να κάνει remixes για εταιρείες όπως 679, Domino, Warner, Atlantic, και επερχόμενες κυκλοφορίες από την Stones Throw, την Peacefrog,την  Rush Hour και την πολύ γνωστή Verve για τις jazz κυκλοφορίες της.

Στις αρχές του 2007,ο Pilooski με τον Pentile από τους D-I-R-T-Y Crew,δημιούργησαν το project Discodeine, το οποίο ψηφίστηκε το πιο φρέσκο project του 2008 από πολλά Γαλλικά μουσικά  και ξένα περιοδικά.

Ο Pilooski, ως dj, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει παίξει στα γνωστότερα κλαμπ και μουσικά φεστιβάλ, όπως το Fabric, The End, το APT στην Νέα Υόρκη, το Sonar Festival, και το Les Nuits Sonores φεστιβάλ. Τα dj sets του είναι μια εκλεκτική μείξη από soul,disco,electro,rock και pop με έντονα funk στοιχεία.

HTTP://WWW.MYSPACE.COM/PILOOSKI

Είσοδος ελεύθερη πριν τις 23.30, 5 ευρώ μετά τις 23.30
Ώρα Προσέλευσης: 22.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio