Πέθανε ο θρύλος της τζαζ Τζέιμς Μούντι

Ο σαξοφωνίστας της τζαζ Τζέιμς Μούντι, ένας δεξιοτέχνης του αυτοσχεδιασμού που έγινε πιο πολύ γνωστός για το τραγούδι του «Moody's Mood for Love», πέθανε στο Σαν Ντιέγκο έπειτα από δεκάμηνη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Ήταν 85 ετών.

Ο Μούντι πέθανε την Πέμπτη στον Ξενώνα του Ινστιτούτου του Σαν Ντιέγκο για την Καταπραϋντική Φροντίδα, όπου είχε εισαχθεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Γεννημένος στην Τζόρτζια και μεγαλωμένος στο Νιου Τζέρσι, ο Μούντι έγινε ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της αμερικανικής τζαζ. Έπαιξε με τον Ντίζι Γκιλέσπι, τον Λάιονελ Χάμπτον και τον Μπι Μπι Κινγκ και ήταν υποψήφιος για τέσσερα βραβεία Γκράμι, την υψηλότερη διάκριση της μουσικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.

Ο Μούντι άρχισε να ηχογραφεί στα τέλη της δεκαετίας του 1940, αφού υπηρέτησε στο στρατό στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και συνέχισε να συνθέτει και να παίζει μουσική και στη δεκαετία του 2000.

Ηχογράφησε περισσότερα από 60 άλμπουμ. Το 2007, το Κέντρο Κένεντι στην Ουάσινγκτον απένειμε στον Μούντι το βραβείο του «Living Jazz Legend».

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/89094/efuge-o-dimiourgos-tou-moodys-mood-for-love/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio