ΕΠΙΛΟΓΟΥ 2010

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 στις 8.00 μ.μ. στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης της ετήσιας πολιτιστικής έκδοσης του «ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2010» (www.epilogos.gr), στη διάρκειά της οποίας ο «ΕΠΙΛΟΓΟΣ» θα τιμήσει τον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο για την προσφορά του στον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο.

Την τιμή θα απονείμει ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο θα μιλήσουν η κυρία Ειρήνη Στάθη -μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια θεωρίας του κινηματογράφου και των Οπτικοακουστικών Τεχνών στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και η κυρία Μαρία Κομνηνού -Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Οπτικοακουστικού Εργαστηρίου στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ετήσια πολιτιστική έκδοση «ΕΠΙΛΟΓΟΣ», ένα χρόνο πριν από τα εικοστά γενέθλιά της (1η έκδοση το 1992) κυκλοφορεί, μέσα στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητά της και στις σελίδες της.  Καταγράφει, εδώ και 19 χρόνια, τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας όλο το χρόνο σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού: θέατρο, χορός, κινηματογράφος, μουσική, εικαστικά, κόμικ, δημοσιογραφία, γράμματα-τέχνες, φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, πολιτιστική πολιτική, MEDIA κ.α.. Περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, μεγάλα αφιερώματα, με κύριο φέτος αυτό στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο (με ένα κομμάτι του ίδιου για τη ζωή του, ένα βιογραφικό και την εργογραφία του).
Στη σύνταξη του «ΕΠΙΛΟΓΟΥ 2010» συμμετέχει ο πυρήνας των μόνιμων συντελεστών του, αλλά και έκτακτοι συνεργάτες, κορυφαίες προσωπικότητες του πνευματικού χώρου του τόπου μας.

Στην εκδήλωση θα παραστούν: ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κος Θ. Πάγκαλος, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κων/νος Στεφανόπουλος, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής κος Απ. Κακλαμάνης, οι υπουργοί Χ. Καστανίδης, Χρ. Αηδόνης, Ν. Σηφουνάκης,, Π. Μπεγλίτης, Γ. Ραγκούσης, βουλευτές όλων των κομμάτων (Xρ. Πρωτόπαπας, Δ. Αυγερινοπούλου, Β. Μιχαλολιάκος, Π. Ζούνη, Γ. Βούρος, Μ. Παπαϊωάννου, Κ. Γείτονας Αθ. Μπούρας, Αθ. Δαβάκης κ.ά.), άνθρωποι των γραμμάτων & των τεχνών, της κοινωνικής ζωής του τόπου, καθώς και τα ΜΜΕ.
Επίσης καλλιτέχνες όπως οι: Η. Λογοθέτης, Δ. Πιατάς, Άγγ. Αντωνόπουλος, Δ. Κατρανίδης, Λ. Καφαντάρη, Ν. Περράκης, Μ. Μητρούσης, Β. Χαραλαμπόπουλος, Αντ. Θεοδωρακόπουλος, Στ. Μάϊνας, Μαν. Μανουσάκης, Κ. Βουτσάς. Μ. Καραγιάννη, Χρ. Θεοδωροπούλου κ.ά.

Αναλυτικά ο «ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2010» περιλαμβάνει:
Απολογισμό και κριτική παρουσίαση της θεατρικής χρονιάς 2009-2010 από τον Γρηγόρη Ιωαννίδη.
Μια αναφορά στο κουκλοθέατρο, “μια τέχνη για παιδιά & μεγάλους” της Τζωρτζίνας Κακουδάκη.
“Ο σύγχρονος χορός στην Αθήνα” από την Τζωρτζίνα Κακουδάκη.
Σινεμά 2009-2010, “Το Χόλυγουντ στη χώρα των θαυμάτων” από τον Χρήστο Μήτση.
“Η ομίχλη της Fog” από τον Αχιλλέα Ντελλή.
“Ο ελληνικός κινηματογράφος σε νέες περιπέτειες” του Γιάννη Ζουμπουλάκη.
Μία ανασκόπηση στην “Έντεχνη μουσική 2009-2010” κάνει ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης.
Ο Γιώργος Τσάμπρας γράφει “για το τραγούδι που γίνεται εικόνα …” και για την ελληνική δισκογραφία 2009-2010.
Στα Εικαστικά- «Επίλογος 2010», συνοψίζει η Κατερίνα Ζαχαροπούλου.
COMICS: “Γιατί ταυτιζόμαστε τόσο;” της Λήδας Τσενέ.
Στη φωτογραφία  “Ο φακός αποκαλύπτει” από τον Γιάννη Ασδραχά.
“Η λογοτεχνική γραφή” από τον Γιώργο Ξενάριο, και “Ποίηση 2009-2010” από τον Γιάννη Δούκα.
Για “Ένα ακόμη φεστιβαλικό καλοκαίρι” γράφει η Μαρία Παναγιωτοπούλου.
Στην Πολιτιστική πολιτική “΄Ένα χρόνο μετά ο πολιτισμός αναμένει στο ακουστικό του” από τη Δήμητρα Μυρίλλα. και η Μαίρη Αδαμοπούλου βλέπει “Το νέο μουσείο της Ακρόπολης. Ένα χρόνο μετά”.
Για τα Media γράφει ο Χρήστος Ιερείδης ενώ ο Κώστας Μποτόπουλος μας δίνει την “άλλη διάσταση της κρίσης” και ο Δημήτρης Κανελλόπουλος μιλάει για “το ραδιόφωνο στην εποχή της Play list”.
Επίσης σε ένα ειδικό αφιέρωμα στην ΗΜΕΡΙΔΑ : «Γέλιο» 11-05-2010, γράφουν για το γέλιο στην τέχνη ο Μιχάλης Ρέππας, ο Γιώργος Γαλάντης, και ο Θόδωρος Δ. Παπαγγέλης που δίνει “Το χιούμορ αλά ιταλικά”.
Η Εύα Γεωργουσοπούλου μας μιλά για “τέσσερις κωμικούς-τέσσερις επετείους”, Χριστόφορος Νέζερ-Βασίλης Αυλωνίτης-Γεωργία Βασιλειάδου-Βασίλης Λογοθετίδης.  Το πλούσιο θεατρικό τους ρεπερτόριο & οι αξέχαστοι ρόλοι από τέσσερις μεγάλους ηθοποιούς που έχουν «φύγει» από πολλά χρόνια.
Ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης υπογράφει τα αφιερώματα στις επετείους των:
- Δημήτρη Μητρόπουλου, για τα 50 χρόνια από τον θάνατό του.
- Φρεντερίκ Σοπέν -200 χρόνια από την γέννησή του.
- Ρόμπερτ Σούμαν -200 χρόνια από τη γέννησή του.
Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος γράφει για τις επετείους δύο θεσμών, του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος γράφει για το Έτος Τσίρκα:40 χρόνια από το θάνατό του, αλλά και για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καββαδία.
Η ετήσια πολιτιστική έκδοση «ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2010» κλείνει με το πλήρες χρονολόγιο των θεατρικών παραστάσεων 2009-2010 σε επιμέλεια του Νεκτάριου-Γεώργιου Κωνσταντινίδη.

Ο «ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2010» θα βρίσκεται σε όλα τα  βιβλιοπωλεία από την 1η Δεκέμβρη 2010.
Σελίδες: 500
Τιμή: 45 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio