O Spyros Pan στη Σάμο- Μουσική Hang Pan

Δεν έχει πολλές μέρες από το αφιέρωμα του samosbook (λες και το ξέραμε) στο 'Hang Pan', μία πολύ ιδιαίτερη μουσική μέσα από ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό όργανο και η ευκαιρία για το Σαμιώτικο κοινό να ακούσει και να παρακολουθήσει live κάτι αντίστοιχο έφτασε!

Ο πιο γνωστός εκπρόσωπος της μουσικού αυτού οργάνου στην Ελλάδα, ο Σπύρος Παν φιλοξενείται στο νησί μας και θα παρουσιάσει σε 3 ξεχωριστές εκδηλώσεις τη μουσική του δουλειά:

-Σάββατο 27/11 στη Λέσχη Ερασιτεχνών Σάμου (στη πόλη της Σάμου),
αμέσως μετά τη ταινία 'Κυνόδοντας'

-Κυριακή 28/11 στο πανέμορφο χώρο του 'Ιερά Οδός, Cafe Bistro''
στο Πυθαγόρειο (δίπλα στη στάση των λεοφορείων) στις 16:00

-και το το βραδάκι της ίδιας μέρας στο Villa Eva  στο Λιμανάκι Καρλοβάσου
(στις 20:00)

Είναι μοναδική ευκαιρία για τους φίλους της μουσικής να ακούσουν και να δούν κάτι το πολύ ξεχωριστό.

Ποιός είναι ο Spyros Pan;

Ο Σπύρος Παν γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, μέλος μιας οικογένειας χωρίς καμία μουσική γνώση.

Από μικρός όμως εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική και στα πρώτα χρόνια της εφηβείας ξεκίνησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας, τα οποία έπειτα από τρία χρόνια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει προκειμένου να προετοιμαστεί για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων σε πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας. Ταυτόχρονα με τις σπουδές του όμως ανακάλυψε την κλίση του για τη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής σε υπολογιστή.

Για το Χανγκ άκουσε πρώτη φορά σε ένα σεμινάριο permaculture στο νησί Μαδέιρα της Πορτογαλίας τον Ιούνιο του 2007.

Από την πρώτη στιγμή ήξερε πως κάποτε θα αποκτούσε και αυτός ένα Χανγκ. Πράγματι, ύστερα από τρεις μήνες βρέθηκε στη Βέρνη της Ελβετίας, στο εργαστήριο όπου γεννιούνται τα Χανγκ και συναντήθηκε με το δικό του.

Το γεγονός αυτό ήταν σταθμός στη ζωή του Σπύρου. Έκτοτε ταξιδεύει εντατικά και έρχεται σε επαφή με μουσικούς από κάθε γωνιά της Γης δοκιμάζοντας το Χανγκ με άλλα όργανα. Έχει περιοδεύσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με εμφανίσεις σε μικρές και μεγάλες μουσικές σκηνές.

Ταυτόχρονα έχει εμφανισθεί σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην Ινδία, στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 2010 εκπροσώπησε την αθηναϊκή κουλτούρα μουσικής δρόμου στην EXPO της Σανγκάης.

Το φθινόπωρο του 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Hanging on a Dream» σε προσωπική σύνθεση και εκτέλεση.

Η μουσική του έχει χαρακτηριστεί ως ήρεμη και ταυτόχρονα σε σημεία έντονη και χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια εναλλακτικών θεραπειών και μαθημάτων γιόγκα. Τον Οκτώβριο αυτού του χρόνου ο Σπύρος θα ξαναμπεί στο στούντιο για την ηχογράφηση του νέου του υλικού. Η κυκλοφορία αναμένεται στις αρχές του 2011.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

http://www.spyrospan.com (επίσημη ιστοσελίδα)
http://www.myspace.com/spyrospan (myspace)
http://www.facebook.com/pages/Spyros-Pan-and-a-Hang/200849336209 (facebook)
http://www.twitter.com/spyrospan (twitter)
http://www.youtube.com/spyranthropos (youtube channel)
http://www.spyrospanimages.blogspot.com (blog με φωτογραφίες)

Πηγή: http://samosbook.blogspot.com/2010/11/o-spyros-pan-hang-pan.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio