Motivo 4 @ Οξυγόνο Live

Οι Motivo 4 ανεβαίνουν στο stage του Οξυγόνο Live για να παρουσιάσουν ζωντανά το τρίτο τους album με τίτλο "Το Κλειδί", που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Τα νέα τους τραγούδια θα συναντηθούν με τα παλαιότερα, ιδιαίτερα ενορχηστρωμένα, αλλά και με αγαπημένες διασκευές, συνοδευόμενα από videoart. Από αυτή τη γιορτή για την κυκλοφορία του νέου δίσκου, δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Νικήτας Κλιντ και ο Δημήτρης Μητσοτάκης που χρωμάτισαν στιχουργικά το νέο «παιδί» των Motivo 4.

 Το νέο album, λένε οι Motivo 4: «είναι το απόσταγμα όλων αυτών που θέλουμε, που νοιαζόμαστε, που παλεύουμε… Οι διαστάσεις είναι πέρα από ότι έχουμε δοκιμάσει πριν. Είναι άγριο, απαλό, ευαίσθητο, πικρό, προβληματισμένο, και το κυριότερο είναι αληθινό. Είναι... εμείς.»

Συμμετέχουν : Νικήτας Κλιντ – Δημήτρης Μητσοτάκης
Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010, 10:00 μ.μ.

Οξυγόνο Live
Βούρβαχη & Κορυζή 4  - τηλ 210 9240740
Είσοδος: 10€

"Το Κλειδί" είναι ο τίτλος της τρίτης δισκογραφικής τους δουλειάς κυκλοφορεί από τον “Καθρέφτη”, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το group. Η μουσική, σύγχρονη και πλουραλιστική και οι στίχοι άλλοτε φωτογραφίζουν και χαϊδεύουν την ερωτική, την ανθρώπινη πτυχή και άλλοτε γίνονται επιθετικοί απογυμνώνοντας τη σημερινή πραγματικότητα.
Το album υπογράφεται μουσικά και στιχουργικά, από τον Γιώργο Αρχοντάκη και τον Άρη Τσουκαντά, με την στιχουργική συνδρομή των: Νικήτα Κλίντ (Το ψυγείο), Δημήτρη Μητσοτάκη (Μείνε αυτό που είσαι) και Μαρκέλλας Σελιανίτου (Τώρα ή ποτέ).

Στην ηχογράφηση και παραγωγή του νέου δίσκου οι Motivo 4 δεν έκαναν εκπτώσεις. Παραγωγός ο Γ. Αρχοντάκης, γνωστός από τις συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως JJ Burnell (Stranglers), Blaine Reininger (Tuxeedo Moon). Το mastering έγινε στο Los Angeles από τον John Cuniberti ο οποίος έχει στο ενεργητικό του, εκτός από τα mastering συγκροτημάτων όπως Aerosmith και Dead Kenedys, και ένα βραβείο Grammy το 2008! Και το αποτέλεσμα; Ένα εξαιρετικό ηχητικά album σε μία δυναμική παραγωγή για πραγματικά απαιτητικούς ακροατές.

Το νέο album, λένε οι Motivo 4: «είναι το απόσταγμα όλων αυτών που θέλουμε, που νοιαζόμαστε, που παλεύουμε… Οι διαστάσεις είναι πέρα από ότι έχουμε δοκιμάσει πριν. Είναι άγριο, απαλό, ευαίσθητο, πικρό, προβληματισμένο, και το κυριότερο είναι αληθινό. Είναι... εμείς.»

TRACKLIST:
01. Φυσάει
02. Τώρα ή ποτέ
03. Το ψυγείο
04. +ουσία
05. Το κλειδί
06. Καλημέρα
07. Τα λόγια τα μεγάλα
08. Πριν φτάσω τριάντα
09. Μείνε αυτό που είσαι
10. Κλειστή στροφή
11. Χωρίς λόγια

Βιογραφικό

Τα τρία ιδρυτικά μέλη της συγκροτήματος (Γιώργος Αρχοντάκης, Κώστας Σαββίδης και Τάκης Αργυρίου), υπογράφουν την μουσική παραγωγή σε πολλές δισκογραφικές δουλείες, εγχώριων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων. Παράλληλα με την πετυχημένη πορεία τους στην μουσική παραγωγή, αποφασίζουν να δημιουργήσουν τους Motivo 4. Το τέταρτο μέλος του συγκροτήματος, είναι η ταλαντούχα με κλασική μουσική παιδεία, Άννα Καρλαύτη. Στο βιογραφικό της καταγράφεται η πετυχημένη συνεργασία που είχε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, παίζοντας πλήκτρα και τραγουδώντας μαζί του. Το 1999 ο Γιάννης Κουτσουκέλης μπαίνει στο συγκρότημα και το χειμώνα του 2000, οι Motivo 4 υπογράφουν, δισκογραφικό συμβόλαιο με την FM Records.

Ο πρώτος δίσκος με τίτλο “Στη Σκιά Της Σελήνης” κυκλοφορεί και αμέσως ξεκινά μια μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα. Το συγκρότημα εισπράττει πολύ καλές κριτικές τόσο για το δισκογραφικό τους ντεμπούτο, όσο και για την εκπληκτική και γεμάτη ενέργεια συναυλιακή τους εμφάνιση.

Στις αρχές του 2002 ο ντράμερ Τάκης Αργυρίου αντικαθίσταται από τον Άρη Τσουκαντά, ενώ ετοιμάζεται το νέο υλικό για την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά. Όλο το υλικό δουλεύτηκε και ηχογραφήθηκε μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, στο στούντιο του συγκροτήματος. Τον Σεπτέμβριο του 2003, κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά από την ίδια εταιρεία, με τίτλο “Αν Δεις Να Ακροβατώ”. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποδέχτηκαν με τα καλύτερα λόγια το νέο δισκογραφικό πόνημα. Η ατμοσφαιρική και ταυτόχρονα  σύγχρονη μουσική προσέγγιση, ντύνει με μοναδικό τρόπο τις ανησυχίες του συγκροτήματος για το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Το κομμάτι "Μπορεί" γίνεται video clip αλλά ο κόσμος (καθώς και το συγκρότημα) προτιμά το ¨Παγίδα". Ακολουθεί ένας χρόνος με πολλές Live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, με το φεστιβάλ του Άρδα να κλείνει αυτόν τον κύκλο των εμφανίσεων.

Το καλοκαίρι του 2004 αποχωρεί από το συγκρότημα ο Γ. Κουτσουκέλης και την θέση του παίρνει ο Διονύσης Κωνσταντινίδης από την Θεσσ/νικη με θητεία στο συγκρότημα της Θ. Τσάτσου (Μπλε). Ξεκινά μια περίοδος προβών για τις ανάγκες του Live, αλλά και δοκιμάζοντας νέες ιδέες για την συνέχεια. Το συμβόλαιο με την FM Records λήγει και έτσι το συγκρότημα δεν αγχώνεται για νέο δίσκο. Εξάλλου η φιλοσοφία του συγκροτήματος ήταν πάντα "να μιλάς μόνο όταν έχεις κάτι να πεις". Το υλικό συγκεντρώνεται σιγά σιγά με κάποια Live να σπάνε την μονοτονία της καθημερινότητας. Με τον καιρό η ανάγκη για ένα ακόμη Άλμπουμ μεγαλώνει όλο και πιο πολύ.  Το υλικό συγκεντρώνεται και ηχογραφείται.

Δισκογραφία
Στη Σκιά Της Σελήνης (2000, FM Records)
Αν Δεις Να Ακροβατώ (2003, FM Records)
Το Κλειδί (2010, Καθρέπτης)

Οι Motivo4 είναι οι:
Άννα Καρλαύτη : Vocals, Keys
Γιώργος Αρχοντάκης : Bass, Programming
Άρης Τσουκαντάς : Drums, Programming, Vocals
Γιώργος Παππάς : Guitars

www.motivo4.gr
www.myspace.com/motivo4
http://www.facebook.com/Motivo4
www.reverbnation.com/motivo4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio