Leόn - Futrue - Release Date: 6th of December 2010

Ο León είναι ο νεαρός τραγουδοποιός Τιμολέων Βερέμης που μας συστήθηκε με το ευφορικό single “(To The) Children Of Tomorrow”. Αφού μας κάλεσε να τον ακολουθήσουμε στα live του -- που συμπεριλαμβάνουν το Ark Festival και το άνοιγμα της συναυλίας των Camera Obscura -- τώρα ο León ξεδιπλώνει τις ολοκληρωμένες pop-folk χορευτικές ιστορίες του με το ντεμπούτο του “Futrue” που ελίσσεται μεταξύ Μεσογείου,Beirut και Beatles, χωρίς να χάνει στιγμή την αυθεντικότητά του.

 Ο León δημιούργησε την κολεκτίβα από άλλους νεαρούς πολυοργανίστες της Αθήνας στα τέλη του 2009 και πορεύεται μαζί της από τότε. Με τις εμπειρίες από τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο και τη μουσική και φιλοσοφική του παιδεία στις αποσκευές του, ο León διοχέτευσε την αδάμαστη δημιουργικότητά του σε αυτό το project, δίνοντας έμφαση στην πολυπολιτισμική πλευρά της μουσικής του. Το αποτέλεσμα τραβάει την προσοχή για τον πλούσιο ήχο του, την νεανική χροιά του, μια φωνή που καλωσορίζει τον ακροατή, τις εικόνες μαγικού ρεαλισμού, τις μελωδίες πλασμένες για σιγοψιθυρίσματα και τα ρεφρέν έτοιμα να απελευθερωθούν από τα στόματα. Σήμα-κατατεθέν του León είναι το ukulele, που αποτελεί και τη σπονδυλική στήλη αυτού του άλμπουμ.

Στα τραγούδια του León υπάρχει πάντα χώρος για μια συμφωνία από όργανα όπως τσέλο, βιολί, τρομπέτα, τρομπόνι, ακορντεόν, μελόντικα, θέρεμιν, κρουστά, μαντολίνο, βιμπράφωνο και μεταλλόφωνο, τα οποία το “Futrue” αναζωογονεί μέσα από ευφυείς ενορχηστρώσεις και τα φιλτράρει μέσα από πιο σύγχρονες εμπνεύσεις που ταξιδεύουν μέσα από τη παλιά Αθήνα, το Λονδίνο των 70s, το Παρίσι των 90s και το Μπρούκλιν των 00s.

Με διάχυτο το vibe μιας παρέας από Μαριάτσι, χαρμόσυνες κραυγές από μια πανταχού παρούσα χορωδία που ζωντανεύει το wild rumpus του “Where The Wild Things Are” και την ιστορία του Peter Pan, θεμέλια στην ελληνική μουσική παράδοση (εμφανείς στο ανέμελο “Someday, Somewhere, Maybe Somebody” και το λυρικό “All Rise”) και με vintage new wave,pop και dance πινελιές στην καρδιά τραγουδιών όπως το “The Real Elevator” και το “Gradually Then Suddenly (December)”, το “Futrue” είναι μια περιήγηση σε σκονισμένες γωνιές του μυαλού με το βλέμμα στραμμένο αποφασιστικά στο μέλλον.

Η παραγωγή του “Futrue” έγινε από τον Ottomo και τον Josh Clark, παραγωγό και συνεργάτη των Beirut.

FUTRUE TRACKLISTING:
1. Awake
2. The Real Elevator
3. Generation X
4. Letters to My Father
5. (To the) Children Of Tomorrow
6. Timeless Beauty
7. The Other Side (leaving home)
8. Demons
9. Someday, Somewhere, Maybe Somebody
10. Gradually Then Suddenly
11. All Rise


LINKS:
www.myspace.com/leontv
www.facebook.com/leonband
www.twitter.com/____leon____

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio