Διαφορετικοί κόσμοι

Διαφορετικοί κόσμοι

Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής, Από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ο χώρος τέχνης Pro-art, Καλλιδρομίου 30, Αθήνα, τηλ. 210-384.7967, εγκαινιάζει την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 6–9 μμ την ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Διαφορετικοί κόσμοι».
Στην έκθεση συμμετέχουν 7 καλλιτέχνες που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και πολιτισμικό υπόβαθρο, εκφράζονται δε με διαφορετικά εικαστικά μέσα.

Κοινός τόπος η ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία με όχημα την τέχνη και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Η έκθεση παρουσιάζει:
- Ζωγραφικά έργα της M.A.Alpana (Βερολίνο), που ακροβατεί ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, Ανατολής και Δύσης, άλλοτε με αγωνία και άλλοτε με χιούμορ.

- Πίνακες και φωτογραφίες της Αγγελικής Αρβανίτη (Παρίσι), που αποτυπώνει εύστοχα τόσο στον καμβά όσο και με τον φωτογραφικό φακό, την ατμόσφαιρα εικόνων του κόσμου.

- Γλυπτά σε ξύλο με βελούδινη υφή της Ada Hauser-Koller (Ελβετία).

 Η καλλιτέχνης  διερευνά την δύναμη της γυναικείας φύσης αναφορικά με διάφορους πολιτισμούς και με σύγχρονα μέσα συνδέει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν.
- Ζωγραφικά έργα της Sandra Lange (Βερολίνο), που δημιουργούν την  αίσθηση του χώρου  με έντονο δυναμισμό στο χρώμα και στη φόρμα.

- Πίνακες από την Μαντώ Παπαιωάννου (Αθήνα), όπου ο χώρος και ο χρόνος συναντώνται σε μία φευγαλέα εικόνα, δημιουργώντας υπαινικτικούς τρόπους αναζήτησης της μορφής.

- Καινούργια ζωγραφική δουλειά του Γιώργου Σαλταφέρου (Αθήνα), όπου η ανθρώπινη μορφή υπεισέρχεται στα ιδιότυπα τοπία και συμμετέχει στο παιχνίδι της σκιάς με το φώς.

- Φωτογραφίες του Mirko Tzotschew (Βερολίνο), για πρώτη φορά στην Αθήνα. Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα από την γνωστή σειρά t-scape,που δείχνουν «αυτό που δεν μπορούμε να δούμε» και εκφράζουν το «συμβάν» ως μία μορφή αφαίρεσης.

Διάρκεια έκθεσης: 3  Δεκεμβρίου 2010 μέχρι 15 Ιανουαρίου 2011.
Ώρες λειτουργίας : Τρ.-Παρ. 5-9μμ, Σαβ. 11-3μμ
Δεν υπάρχουν σχόλια: