Η κυρία Μέλπω

Πρώτη Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Δημήτρη Κωνσταντάρα "Η κυρία Μέλπω" στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50)

Η κυρία Μέλπω

Η μυθιστορηματική ζωή της κυρίας Μέλπως κρύβει μυστικά. Εκπλήξεις, ανατροπές, χρήμα, έρωτα, πάθος, εκδίκηση, θάνατο, πολλά, πάρα πολλά ερωτηματικά. Και η όμορφη, ώριμη γυναίκα θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν τελικά αυτή που φαινόταν…

Μια εξηντάχρονη, όμορφη, κομψή και γλυκομίλητη γυναίκα φτάνει «από το πουθενά» σ’ ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κορινθίας, εγκαθίσταται, γνωρίζεται με τους κατοίκους, κάνει φιλίες, γίνεται αγαπητή σε όλους, ενσωματώνεται, ώσπου ένα πρωί συλλαμβάνεται αιφνιδιαστικά από αστυνομικούς, ένστολους και μυστικούς, ενώ πίνει τον καφέ της κοντά στη θάλασσα.

Η σύλληψή της αναστατώνει το χωριό. Όλοι αρχίζουν τις προσπάθειες να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει. Τι τελικά ήταν, αλλά και ποια ήταν αυτή η όμορφη και καλοστεκούμενη γυναίκα; Τι είχε κάνει; Γιατί τη συνέλαβαν έτσι αιφνιδιαστικά; Ποιο ήταν το παρελθόν της; Ποια τα μυστικά της; Ποιες «σκιές» την κυνηγούσαν; Στην πορεία, αποκαλύπτεται μια επεισοδιακή διαδρομή από την Αλεξάνδρεια στην Κωνσταντινούπολη, στην Αυστραλία, με επιστροφή στη Τουρκία και μετά στο «καταφύγιο», την Ελλάδα, μια πορεία που σημαδεύεται από εντυπωσιακά γεγονότα. Μια σειρά από δραματικές ιστορίες, πάντα με την ίδια πρωταγωνίστρια.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Ελληνική και Αγγλική Φιλολογία και, αφού εργάστηκε ως μεταφραστής, ξεναγός και μουσικός, έγινε δημοσιογράφος. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά. Υπήρξε διευθυντής σε πολλά Μ.Μ.Ε. Ασχολήθηκε με την πολιτική και εξελέγη Πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών και  βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Έχει γράψει 10 βιβλία, το τελευταίο, Δώδεκα  από την Εμπειρία Εκδοτκή.

Σειρά: ΣΤΑΘΜΟΣ
Ημερομηνία Έκδοσης: 15/11/2010
Διαστάσεις: 14x21 cm
Σελίδες: 262
ISBN: 978-960-417-306-8
Λ.Τ: 16€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio