Σαχλοκουβέντες – Three Occasional Pieces


Σαχλοκουβέντες – Three Occasional Pieces του Σάμουελ Μπέκετ από την ομάδα τέχνης Oberon για τρεις παραστάσεις 8, 9, 10/10/2010  Στο Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία, έδρα του Κ.Θ.Ε.Θ
Η παράσταση «Σαχλοκουβέντες – Three Occasional Pieces» του Σάμουελ Μπέκετ παρουσιάστηκε από την ομάδα τέχνης Oberon με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Αμαλία, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων To act or not to act και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης την προηγούμενη άνοιξη. Η παράσταση επαναλαμβάνεται για τρεις μόνο παραστάσεις 8-10 Οκτωβρίου 2010, Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία (έδρα του Κ.Θ.Ε.Θ), Γεωργίου Κωνσταντινίδη 15 & Μάντεως Τειρεσία. (Περιοχή Δελφών με Παρασκευοπούλου)
Πρόκειται για τρία μονόπρακτα του Ιρλανδού συγγραφέα (A piece of monologue, Rockaby, Ohio impromptu) που δημοσιεύθηκαν μαζί το 1982 με τον τίτλο Three Occasional Pieces.
Έργα φαινομενικά διαφορετικά, που όμως κινούνται γύρω από κοινές θεματικές. Ένας αφηγητής ανιχνεύει το «μέσα σκοτάδι», μια γυναίκα λικνίζεται προς την ακινησία και το τέλος, ένας αναγνώστης και ένας ακροατής εμπλέκονται σε μια ιδιότυπη ιεροτελεστία ανάγνωσης. Η απώλεια, η εμμονή της επανάληψης, η μνήμη, η αναζήτηση διεξόδου αλλά και η παραίτηση είναι μοτίβα που επανέρχονται στα τρία έργα «ξανά και ξανά».
Ανάμεσα στα τρία μονόπρακτα παρεμβάλλονται και στίχοι από ποιήματα του Μπέκετ, γραμμένα μεταξύ 1976-1978, που ο ίδιος αυτοσαρκαστικά χαρακτήρισε «σαχλοκουβέντες» (Mirlitonnades).
Ταυτότητα της παράστασης
Συντελεστές παράστασης
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Αλέκος Σπυριδάκης
Σκηνικά-Κουστούμια: Μαρία-Δήμητρα Βέττα
Επιμέλεια παραγωγής & κουστουμιών: Βούλα Ορφανίδου
Μουσική: Ηρακλής Πασχαλίδης
Σχεδιασμός φωτισμών: Στράτος Κουτράκης
Διανομή: Μελίνα Τριανταφυλλίδου, Μαρία Ριστάνη, Διονύσης Καραθανάσης
Οι στίχοι που ακούγονται από τις «Σαχλοκουβέντες» είναι σε μετάφραση του Γ. Βίλλιου
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Δάφνη Μουστακλίδου, www.artminds.gr, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com.
Πληροφορίες Παράστασης
Ημερομηνίες: 8, 9, 10 Οκτωβρίου 2010
Ώρα έναρξης:  21:00
Διάρκεια παράστασης: 75΄
Χώρος: Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία (έδρα του Κ.Θ.Ε.Θ), Γεωργίου Κωνσταντινίδη 15 & Μάντεως Τειρεσία. (Περιοχή Δελφών με Παρασκευοπούλου)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310865 904
Η ομάδα τέχνης Oberon
Η ομάδα τέχνης Oberon δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2009 και απαρτίζεται από τους Αλέκο Σπυριδάκη, Διονύση Καραθανάση, Μαρία Ριστάνη και Μαρία-Δήμητρα Βέττα. Συνδετικός κρίκος όλων είναι η αγάπη για την τέχνη, αλλά και η ανάγκη για δημιουργία και φαντασία στην καθημερινότητα. Η παράσταση Σαχλοκουβέντες – Three Occasional Pieces του Σάμουελ Μπέκετ είναι η πρώτη δουλειά που παρουσιάζει η ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: