Η VILLAGE ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

Σε μια περίοδο που το ελληνικό σινεμά ωριμάζει και διακρίνεται εκτός ελληνικών συνόρων, η στήριξη στους νέους δημιουργούς είναι ουσιώδης για την συνέχεια της θετικής πορείας των τελευταίων ετών.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η t-shOrt στηρίζοντας και φέτος την παραγωγή των κινηματογραφικών σεναρίων, στην όσο το δυνατόν πιο μικρή τους διάσταση, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό σεναρίου για ταινίες μικρού μήκους «microγραφή», ανεβάζοντας τον πήχη και κατεβάζοντας την διάρκεια στα 3 λεπτά.

Η «microγραφή 2010» ολοκληρώνεται την Δευτέρα 20/9/2010 και ώρα 14:00, στην αίθουσα Europa 5 των Village Cinemas, στο The Mall (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Θέση Ψαλίδι. Μαρούσι). Η απονομή θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την παρουσίαση του Γ’ τόμου της σειράς «12 ΜΙΚΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ» με τα βραβευμένα σενάρια της «microγραφής 2009».

Η Village, όπως και το 2009, αποφάσισε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, απονέμοντας το Βραβείο Παραγωγής και Διανομής Ταινίας. Όπως και την περασμένη χρονιά, επέλεξε ένα από τα διαγωνισθέντα σενάρια, το οποίο θα χρηματοδοτήσει και θα διανείμει στις αίθουσες μαζί με μια από τις επόμενες ελληνικές παραγωγές της. Την απονομή του Βραβείου θα κάνει ο αγαπημένος ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης.

Το 2009, το αντίστοιχο βραβείο κέρδισε το σενάριο του Μιχάλη Φελάνη, «Το Μεροκάματο ενός Ληστή». Η ταινία βρίσκεται σε στάδιο pre-production και σύντομα θα ξεκινήσει γυρίσματα.

Φέτος, θα απονεμηθούν, συνολικά, είκοσι τρία (23) βραβεία, μεταξύ των οποίων: Βραβείο Παραγωγής Ταινίας «microγραφή» (T-SHORT, ΣΚΛΑΒΗΣ), Βραβείο Χρηματοδότησης «Πρώτο Βήμα» (Ε.Κ.Κ.), Βραβείο Animation (ΕΔΑΕ), Βραβείο Έκδοσης 12 Σεναρίων (T-SHORT), Βραβείο Post Production (GRAAL), Βραβείο Film (KODAK), Βραβείο Σεναρίου Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ),  Βραβείο Υλικοτεχνικής Υποδομής Γυρίσματος Ταινίας (ART IN VISION), Βραβείο Υλικοτεχνικής Υποδομής Γυρίσματος Ταινίας για 2 σενάρια του Διαγωνισμού (ΙΕΚ ΔΟΜΗ), Βραβείο Παρακολούθησης Σεμιναρίου Σεναρίου (ΙΕΚ ΔΟΜΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio