ΟΙ MODENA CITY RAMBLERS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ερχεται επιτέλους η κορυφαία Ιταλική Μπάντα MODENA CITY RAMBLERS, για μια εμφάνιση στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του Συνασπισμού την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στο Πάρκο Γουδή, στην Αθήνα.

Για όσους δεν γνωρίζουν την μπάντα που έχει παίξει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης με την χαρακτηρισμένη -απο τους ίδιους- ως COMBAT FOLK μουσικής τους, μπορούν να πάρουν πληροφορίες απο τον επίσημο ιστότοπο τους στο www.ramblers.it και φυσικά να διαβάσουν το σύντομο βιογραφικό που ακολουθεί καθώς και το κείμενο του Αντώνη Φράγκου που επισυνάπτεται.

Εισοδος στο Φεστιβάλ με 6 Ευρώ την ημέρα.

M.C.R
Οι Modena City Rampblers (επίσης γνωστοί και ως M.C.R.) είναι ένα συγκρότημα ιταλικού folk τραγουδιού που "ιδρύθηκε" το 1991.

Η μουσική τους έχει επηρεαστεί πολύ από Κέλτικους ρυθμούς και εντάσεται κυρίως στην rock folk σκηνή.

Το 1991 οι M.C.R. σχηματίστηκαν από μία ομάδα φίλων που ήθελαν να παίξουν παραδοσιακή ιρλανδική μουσική.

Οι πρώτοι που μπήκαν ήταν οι Alberto Morselli, Giovanni Rubbiani and Alberto Cottica , Chris Dennis (πρώην μέλος των Nomadi), Filippo Chieli, Franco D'Aniello και Luciano Gaetani.

Την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, το 1991, κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας σε μια παμπ στη Μόντενα, επέλεξαν το όνομα Modena City Ramblers. Το όνομα ήταν ένας φόρος τιμής στους "Dublin City Ramblers", μια ιρλανδική μπάντα.

Το 1992 ενώθηκαν με τον μπασίστα Massimo Ghiacci (πρώην μέλος του συγκροτήματος Plutonium 99). Στη 1η Μαρτίου ηχογράφησαν το πρώτο τους demo. Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας σε μια παμπ στο Carpi, ο Stefano "Cisco" Bellotti τραγούδησε το "The Wild Rover", για πρώτη φορά.

Αυτή τη στιγμή οι Modena City Ramblers έχουν γίνει μια "ανοιχτή" μπάντα και παραμένουν έτσι σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους, με σχεδόν όλα τα μέλη που έχουν εγκαταλείψει το συγκρότημα να επιστρέφουν σποραδικά για να παίξουν με την ομάδα.

Η πιο διάσημη τους συναυλία πραγματοποιήθηκε ως opening act για τους Pogues στη Μόντενα. Το ρεπερτόριό τους έχει έκτοτε επεκταθεί σημαντικά, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακά ιταλικά τραγούδια όπως Ciao Bella, Fischia il vento, και Contessa.

Ο τραγουδιστής του γκρουπ Cisco μαζί με τον παραγωγό Καμπά Cavazzuti ο οποίος έγινε επίσης "ένα νέο μέλος της Modena City Ramblers μετά τις αλλαγές στο αρχικό line-up", κυκλοφόρησε το άλμπουμ της μπάντας αδελφού του «Casa del Vento, με τίτλο "900 " που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2001.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΤΩΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ
«Οι Ramblers εκπροσωπούν μια στάση ζωής και σκέψης που τους τοποθετεί δίπλα στο κοινό τους για το οποίο δεν είναι είδωλα μα αδελφικοί φίλοι» γράφει ο βιογράφος των Μοdena City Rambles, Paolo Verri .

Στήθηκαν το 1991 στην ομώνυμη πόλη έχοντας μια πανκ αίσθηση και στο μυαλό τους ήχους των Dublin City Ramblers και των Pogues. Αυτοκαθορίζουν τη μουσική τους σαν Combat Folk - ήγουν μαχητική φολκ- με βάση το ροκ και την Ιρλανδέζικη μουσική. Γι’ αυτό και από την δημιουργία τους χρησιμοποιούν παραδοσιακές μελωδίες και των δύο χωρών καθώς και κέλτικες, κλέζμερ, σκοτσέζικες και βαλκανικές , των οποίων η προέλευση είναι συνήθως άγνωστη.

Ανάμεσα στους δίσκους που κυκλοφορούν στην αρχή είναι και η συλλογή “Materiale Resistente”, μαζί με άλλα Ιταλικά γκρουπ όπου συμμετέχουν με το “Bella Ciao” σαν φόρο τιμής για τα 50 χρόνια από την Απελευθέρωση απ΄ το Φασιστικό καθεστώς. Το 1997 ηχογραφούν το “Terra e Liberta” και αφού έχουν κάνει περιοδεία στη Λατινική Αμερική.

Επηρεασμένοι φανερά από το Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές ολοκληρώνουν την τουρνέ τους στη Κούβα απέναντι σε 100000 θεατές! Το 2001 εκδίδουν το “Radio Rebelde” ενώ ο Giuliani δολοφονείται στη Γένοβα. Δυο χρόνια μετά παίζουν στην περιοχή των Τσιάπας στο Μεξικό. Το “Appunti Partigiani” ηχογραφείται το ’05, με τη βοήθεια φίλα προσκείμενων καλλιτεχνών για να τιμήσουν την Εθνική Αντίσταση και τη 60η Επέτειο από την Απελευθέρωση.

Στις αρχές του ’08 βγάζουν το πρώτο διεθνές άλμπουμ τους “Bella Ciao- Italian Combat Folk For The Masses” με επανεκτελέσεις τραγουδιών τους. Τον Απρίλη του ΄09 βλέπει τη δημοσιότητα ο τελευταίος δίσκος των Modena City Ramblers, “Onda Libera” όπου κυρίαρχο θέμα είναι έννοια της Ελευθερίας.

O αγώνας ενάντια στη Μαφία, η αλληλεγγύη στο κόσμο που πετιέται στο περιθώριο και στοχοποιείται, το δικαίωμα των φοιτητικών κινητοποιήσεων και τα εργατικά ατυχήματα με τη συνοδεία λαμπρής μουσικής και με συναυλίες σε μέρη όπου κάποτε υπήρξε ιδιοκτησία της Μαφίας έχοντας απαλλοτριωθεί από το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio