Αυτοκινητοπορεία Aθήνα - Θεσσαλονίκη

Με το σύνθημα «Πάμε ΔΕΘ-Σηκώστε τις μπάρες», οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων αποφάσισαν την οργάνωση μεγάλης αυτοκινητοπορείας στις 11 Σεπτεμβρίου.


Η πορεία θα ξεκινάει από την Αθήνα και συγκεκριμένα τον σταθμό των διοδίων Αφιδνών και θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσουν το «παρών» στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Στην αυτοκινητοπορεία συμμετέχουν τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας,Λιβαδειάς, Θήβας, Βόρειας Εύβοιας, Καρπενησίου και Βόλου. Επίσης συμμετέχουν κινήματα όπως η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής και Ευβοϊκού , η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα ΧΥΤΑ Γραμματικού, το Stop Cartel, η Πρωτοβουλία Ελεύθεροι Δρόμοι-Ελεύθεροι Χώροι Δυτικής Αττικής, η Κατάληψη της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, η Κατάληψη του πάρκου Κύπρου-Πατησίων και αγωνιστέςαπό τα κινήματα πόλης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Δεν ζητάμε να φύγουν τα διόδια από τη γειτονιά μας και να πάνε παρακάτω, δεν ζητάμε καλύτερη τιμολογιακή πολιτική από τις εταιρείες, αλλά αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι χιλιοπληρωμένοι εθνικοί δρόμοι, δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους. Επεκτείνουμε το δίκαιο αγώνα μας σε όλο το μήκος των εθνικών δρόμων, σε πόλεις, χωριά, γειτονιές. Οι χιλιάδες πολίτες που δεν πληρώνουν θα γίνουν εκατομμύρια».

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=166304&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio