Ελληνική πατέντα στα νέα BlackΒerry

Τα νέα κινητά τηλέφωνα «Μπλάκμπερι» (BlackΒerry), που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, είναι εξοπλισμένα και με μια ελληνική εφεύρεση.


Τα κινητά αυτά διαθέτουν τη συσκευή Miroamer, που δημιούργησε ο ομογενής Γιώργος Πάρθημος από τη Μελβούρνη. Πρόκειται, ουσιαστικά, για το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου, που τώρα επεκτείνεται και στα κινητά BlackΒerry.

Όπως δήλωσε ο κ. Πάρθημος στο "Νέο Κόσμο", η μόνιμη εφαρμογή του Miroamer στα κινητά BlackΒerry θα παρέχει στους κατόχους του κινητού αυτού, τη δυνατότητα να ακούν μουσική από το δίκτυο διαδικτυακών ραδιοφώνων. Επίσης, μέσω αυτής της εφαρμογής, θα δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα πρόσβασης και σε άλλα διαδικτυακά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει ο "Νέος Κόσμος", η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει αρχίσει, πλέον, να αποδίδει μεγάλα έσοδα στην ομογενειακή επιχείρηση. Οι μεγάλες τράπεζες της Αυστραλίας έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες με την ομογενειακή επιχείρηση και τα λογογράμματά (logo) τους, αλλά και οι διαφημίσεις τους, καλωσορίζουν τους χρήστες της Miroamer, μέσω BlackΒerry, στο παγκόσμιο διαδικτυακό ραδιοφωνικό στερέωμα.

Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, από τη συμφωνία BlackΒerry-Miroamer η ομογενειακή επιχείρηση θα επωφεληθεί δέκα εκατομμύρια δολάρια (Αυστραλίας).

Η συμφωνία μεταξύ της ομογενειακής επιχείρησης Miroamer και της BlackΒerry έρχεται έπειτα από μία σειρά άλλων επιχειρηματικών συμφωνιών της ομογενειακής επιχείρησης και άλλων κολοσσών, τόσο παραγωγής ραδιοφώνων αυτοκινήτου, αλλά και παραγωγής αυτοκινήτων.

Ήδη, η «Άουντι» (Audi) εξοπλίζει τα αυτοκίνητά της με διαδικτυακά ραδιόφωνα, των οποίων η λειτουργία στηρίζεται, αποκλειστικά, στην πατέντα που δημιούργησε ο Γιώργος Πάρθημος.

Πηγή: http://www.nooz.gr/world/elliniki-patenta-sta-nea-blackberry

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio