Σκεφτείτε διπλά πριν αγοράσετε iPad στην Ελλάδα

Το γεγονός πως η Ελλάδα δεν είναι μεγάλη αγορά και έχει σχετικά μικρή δυναμική, το γνωρίζουν αρκετά καλά όσοι ασχολούνται με την αγορά της πληροφορικής.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είμαστε πρώτη προτεραιότητα για αρκετές αντιπροσωπείες, κάτι που φάνηκε και για στην περίπτωση της Apple με το iPhone.

Το iPad είναι το νεότερο "σημαντικό" προϊόν της συγκεκριμένης αγοράς και όπως είναι λογικό, η χώρα μας δε βρίσκεται καν στις πρώτες που θα το υποδεχτούν στα τέλη του μήνα.


Η συσκευή κυκλοφόρησε στα καταστήματα της Αμερικής (στην WiFi έκδοσή της μόνο) πριν από μία εβδομάδα και όπως ήταν φυσικό, κατάφερε να ξεπουλήσει.

Αρκετά ελληνικά καταστήματα έχουν αρχίσει ήδη να το προσθέτουν στα ηλεκτρονικά τους ράφια, προφανέστατα προσφέροντας κάποια αμερικάνικη έκδοση που εισάγουν με τον οποιοδήποτε τρόπο.

Το τρομακτικό στην υπόθεση αυτή είναι πως οι τιμές πώλησης είναι πραγματικά εξοργιστικές, αν αναλογιστεί κανείς το πόσο κοστίζει το iPad στην Αμερική και πόσο φτάνει να πωλείται αυτή τη στιγμή "ανεπίσημα".

Με μία απλή ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple, οι τιμές που ισχύουν την τρέχουσα χρονική περίοδο για τις τρεις εκδόσεις του WiFi μοντέλου είναι οι εξής:

16GB iPad: €369,71 ($499)
32GB iPad: €443.80 ($599)
64GB iPad: €517.89 ($699)

Τα περισσότερα ελληνικά καταστήματα (με τους ιδιοκτήτες που χαρακτηρίζονται από το γνωστό... επιχειρηματικό δαιμόνιο) που έχουν αρχίσει τις εισαγωγές, έχουν ορίσει τις τιμές στα εξής επίπεδα:

16GB iPad: €599.76
32GB iPad: €624.75
64GB iPad: €769.93

Χοντρικά, με τα λεφτά που μπορεί κανείς να αγοράσει το 64GB WiFi iPad από το εξωτερικό, στη χώρα μας δεν αγοράζει ούτε καν το μοντέλο των 16GB! Συγκεκριμένα, οι διαφορές στις τιμές είναι: €230.05 για το μοντέλο των 16GB, €180.95 για το μοντέλο των 32GB και €252.04 για το μοντέλο των 64GB.

Ήδη γνωστή αλυσίδα έχει φέρει στα καταστήματά της κάποια μοντέλα για προβολή στους πελάτες, μη διευκρινίζοντας βέβαια (με έξυπνο τρόπο) ότι δεν το προσφέρει για αγορά, ενώ μια δεύτερη έχει ανακοινώσει μέσω διαφημιστικού σποτ ότι θα αρχίσει να το πουλάει στο κοινό από τη Δευτέρα 12 Απριλίου μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος και μόνο.

Όλα αυτά βέβαια, γίνονται στην πλάτη του καταναλωτή και με την επίσημη αντιπροσωπεία να σφυρίζει για άλλη μια φορά αδιάφορα και να μην ενημερώνει κανέναν για το τι μέλει γενέσθαι με την επίσημη διάθεση του προϊόντος στη χώρα μας.

Οι ανυπόμονοι Έλληνες καταναλωτές καλά θα κάνουν να περιμένουν για την επίσημη κυκλοφορία, γιατί η εισαγωγή του προϊόντος από την Αμερική φέρει μαζί της και αρκετά προβλήματα, όπως η απουσία υποστήριξης σε περίπτωση τεχνικού σφάλματος.

Ακόμη, μέχρι στιγμής η αμερικάνικη εταιρία δεν υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα στο προϊόν, γεγονός που ίσως το καταστήσει προβληματικό στη χρήση του σε συγκεκριμένες εφαρμογές. Αν πάλι, είσαστε από αυτούς που δεν κρατιούνται και επιθυμούν να το αποκτήσουν άμεσα, είτε θα πρέπει να αναζητήσετε άμεσα έναν άνθρωπο να σας το στείλει από την άλλη άκρη του Ατλαντικού σε λογική τιμή, είτε θα πρέπει να το αποκτήσετε μέσω κάποιας ιστοσελίδας αγγελιών όπως το eBay, όπου η αισχροκέρδεια δεν είναι νόμος...

4 σχόλια:

mahler76 είπε...

το ιδιο συμβαίνει και με τα Ipod μωρέ... και γενικά όλα τα προϊόντα της Apple

Marios είπε...

Καλημέρα mahler76
Πάντα στην Ελλάδα ολα πιο ακριβά.

{.πavλος.} είπε...

genika eimai arnhtikos sthn agora tetoiwn syskeywn...einai apla ena neo paixnidaki gia "megala paidia" pou den kseroun ti na kanoun me ton xrono tous...

...na omws mia kalh xrhsh...lol

http://www.youtube.com/watch?v=lAl28d6tbko


have a nice day! ;)

Kostas είπε...

pavlo ego eimai poio poli tis texnologias alla oxi kolimenos. Ayto poy moy diegiri thn fantasia einai oti mas prosfairoyn siskeyes oi opoies einai texnologika tipota alla tis efarmoges toys se liga xronia tis exoyme kanei aparetites sthn koinonia mas. To allo oti mas dinoyn kathe xrono kai apo ligo apo ayta poy axoyn anakalipsi....emporio vlepis.......alithia oi ellinikes oi patentes poy einai?

RadioPoint.Web Radio