Αντεπίθεση στη Google

Πράσινο φως από τις αντιμονοπωλιακές αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ έλαβε η συμφωνία που προβλέπει ότι η μηχανή αναζήτησης και η διαφημιστική πλατφόρμα της Microsoft θα χρησιμοποιούνται και από τη Yahoo -η συνεργασία γιγάντων θα μπορούσε να απειλήσει την κυριαρχία της Google.


Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η συμφωνία τους εγκρίθηκε χωρίς περιορισμούς τόσο από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η σταδιακή εφαρμογή της αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2010 και να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012.

Το σχέδιο έχει δεκαετή ισχύ και προβλέπει ότι η Yahoo θα εγκαταλείψει τη δική της μηχανή αναζήτησης για να χρησιμοποιήσει το Bing και την υπηρεσία της Microsoft που προβάλλει διαφημίσεις δίπλα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η Yahoo θα εισπράττει το 88% των εσόδων από τις καταχωρίσεις αυτές.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την προτεινόμενη εξαγορά των επιχειρήσεων διαδικτυακής αναζήτησης και διαφημίσεων αναζήτησης της Yahoo! Ιnc. από τη Microsoft» αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν που αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η συμφωνία, που είχε ανακοινωθεί πέρυσι τον Ιούλιο, δεν αναμένεται να βλάψει τον ανταγωνισμό, επισημαίνει η Επιτροπή.

Στην απόφασή της, η Κομισιόν έλαβε υπόψη την ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια κυριαρχία της Google στην αγορά διαδικτυακής αναζήτησης και διαφήμισης.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων StatCounter για το Νοέμβριο, η Google κατέχει το 90% της παγκόσμιας αγοράς αναζήτησης, ενώ η Microsoft και η Yahoo από κοινού περιορίζονται στο 7,4%, αναφέρει το Reuters.

Η αγορά εκτιμά ότι η συμφωνία θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό «επιτρέποντας στη Microsoft να γίνει ισχυρότερος ανταγωνιστής της Google», αναφέρει η Επιτροπή.

Αρχικά η Yahoo σκόπευε να συνεργαστεί με τη Google, αναγκάστηκε όμως να στραφεί στη Microsoft όταν το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αντέδρασε στο σχέδιο.

H Microsoft είχε εξάλλου προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να αγοράσει ολόκληρη τη Yahoo.

Αυτό το κείμενο ειναι από το in.gr,στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1107855&lngDtrID=252

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio