ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Το Μουσείο Ηρακλειδών και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν από 16 Φεβρουαρίου έως 21 Μαρτίου 2010 στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, την έκθεση "ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ" του ζωγράφου και εικονογράφου παιδικών βιβλίων Σβετλίν Βασίλεβ.


Όλα τα παιδιά μεγαλώνουν. Μαθαίνουν από νωρίς ότι θα μεγαλώσουν και συνήθως βιάζονται πολύ να το κάνουν. Όλα τα παιδιά εκτός από ένα... Κι όπως είναι φυσικό, το παιδί αυτό έχει γίνει διάσημο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τον ξέρει τον Πίτερ Παν. Η ιστορία του έχει ταξιδέψει απ' άκρη σ' άκρη στη γη. Πόσοι όμως την ξέρουν στ' αλήθεια;

Ο Σβετλίν Βασίλεβ επιστρέφει στο Μουσείο Ηρακλειδών για να ζωντανέψει με το συναρπαστικό χρωστήρα του τις περιπέτειες του αιώνιου παιδιού, σε μια έκθεση που διοργανώνουν οι εκδόσεις Παπαδόπουλος με αφορμή την έκδοση του βιβλίου “Πίτερ Παν” σε ευρηματική διασκευή της Μαρίας Αγγελίδου.


2) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Κυριακή μ' ένα βιβλίο...

Μήπως δε φτάνει μόνο η ανάγνωση για ν' αγαπήσει ένα παιδί το βιβλίο;

Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος καλούν τα παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, την Κυριακή 28/2/10 και την Κυριακή 14/3/10, ώρα 11:30 το πρωί, στο Μουσείο Ηρακλειδών για να συμμετέχουν σ' ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του Πίτερ Παν, της Τίνκερ Μπελ και του Κάπτεν Χουκ.

Προσέλευση: 11:20
Έναρξη: 11:30
Λήξη: 13:00

Ο ζωγράφος-εικονογράφος Σβετλίν Βασίλεβ θα ακολουθήσει μαζί με τα παιδιά τη διαδρομή από το προσχέδιο στο ολοκληρωμένο έργο, φωτίζοντας όλα τα στάδια της δημιουργίας.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εικονογραφήσουν συναρπαστικές σκηνές του παραμυθιού, να θαυμάσουν τα πρωτότυπα έργα του καλλιτέχνη και να ξεφυλλίσουν το κλασικό παραμύθι, που το ξέρουμε όλοι. Αλλά το ξέρουμε στ' αλήθεια;

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων απαιτείται τηλεφωνική κράτηση. Δηλώσεις Συμμετοχής στο 210 34 61 981 210 34 61 981 - κα Ελένη Μ.Νομικού από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00 ή στο enomikou@herakleidon-art.gr

Ο Σβετλίν Βασίλεβ γεννήθηκε στο Ρούσε της Βουλγαρίας. Σπούδασε στη Μέση Σχολή Καλών Τεχνών “Τσ. Λαβρένοφ” στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών “Ν. Πάβλοβιτς” στη Σόφια, με ειδικότητα στη ζωγραφική.

Από το 1992 εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Ο Νίκος και ο λύκος, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Δον Κιχώτης, Μόμπυ Ντικ, Οι περιπέτειες του Βαρώνου Μυνχάουζεν, Η μετακόμιση, είναι μερικά μόνο από τα βιβλία που έχει εικονογραφήσει για τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.


Το 2004 τιμήθηκε με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο Δον Κιχώτης.
Ζει στην Ελλάδα από το 1997 με την Άντα και τις κόρες τους.

ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΚΘΕΣΗ

"Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ EDGAR DEGAS"από 27 Νοεμβρίου 2009 έως 25 Απριλίου 2010

"Η Μικρή Δεκατετράχρονη Χορεύτρια" © "The Degas Sculpture Project LTD" / Photography: Joseph Coscia, Jr.

ΩΡΑΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ:

Τρίτη - Σάββατο: 13:00 - 21:00
Κυριακή: 11:00 - 19:00
Δευτέρα: κλειστά

Herakleidon, Experience in Visual Arts
Ηρακλειδών 16, 118 51 Θησείο / 210 34 61 981
Στάση Μετρό: Θησείο
http://www.herakleidon.com/ - info@herakleidon-art.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: