Ταμπλέτες με Windows επιδεικνύει η Microsoft


Θέλοντας πιθανώς να προλάβει την αντίστοιχη κίνηση της Apple, η Microsoft εγκαινίασε τη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας επιδεικνύοντας υπολογιστές «ταμπλέτες» της HP και άλλων κατασκευαστών. Υποσχέθηκε επίσης ότι το Natal, η τεχνολογία που καταργεί τα χειριστήρια στο Χbox, θα φτάσει στα καταστήματα εντός του 2010.΄


Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ εγκαινίασε την έκθεση CES το βράδυ της Τετάρτης λίγες ημέρες πριν από τα αποκαλυπτήρια της πολυσυζητημένης ταμπλέτας της Apple, τα οποία αναμένονται στις 27 Ιανουαρίου.

Η Microsoft και η HP προτιμούν τον όρο slate, δηλαδή πινακίδιο. «Τα Slate PC που θα φτάσουν στην αγορά φέτος είναι ιδανικά για ανάγνωση, για σερφάρισμα στο Διαδίκτυο και για ψυχαγωγία εν κινήσει» είπε ο Στιβ Μπάλμερ, κρατώντας ένα πρωτότυπο της συσκευής της Hewlett-Packard.

Περιορίστηκε να δηλώσει ότι η ταμπλέτα της HP θα κυκλοφορήσει «αργότερα φέτος» (στα μέσα του 2010 σύμφωνα με τους NY Times) και δεν αναφέρθηκε στις τεχνικές προδιαγραφές.

Παρουσίασε πάντως δύο αντίστοιχες συσκευές των εταιρειών Archos και Pegatron.

Στην έκθεση CES αναμένεται να παρουσιαστούν ανάλογες συσκευές «smartbook» από τους κατασκευαστές Qualcomm, Nvidia και Freescale.

O Μπάλμερ ανακοίνωσε επίσης νέα συνεργασία ανάμεσα στην εταιρεία του και την HP, η οποία υιοθετεί τη μηχανή αναζήτησης Bing και το δικτυακό τόπο του MSΝ ως προεπιλογές στους προσωπικούς υπολογιστές που πουλά σε 42 χώρες.

Ο Ρόμπι Μπαχ, πρόεδρος του τμήματος ψυχαγωγίας και συσκευών της Microsoft, ανακοίνωσε ότι το σύστημα Natal για το Xbox θα φτάσει στα καταστήματα εγκαίρως για την αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2010. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει στους παίκτες να ελέγχουν τους χαρακτήρες των παιχνιδιών με χειρονομίες και κινήσεις ολόκληρου του σώματος, αντί με χειριστήρια.

Ο Μπάλμερ ανακοίνωσε επίσης μια νέα έκδοση της πλατφόρμας Mediaroom για τη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος στο Διαδίκτυο, η οποία χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων από τη μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T.

Αυτό το κείμενο ειναι από το in.gr,στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1092044&lngDtrID=252

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio