Γερμανική προειδοποίηση κατά της χρήσης του Internet Explorer


Την αντίδραση της Microsoft προκάλεσε προειδοποίηση της γερμανικής κυβέρνησης προς τους χρήστες του Διαδικτύου να αποφεύγουν τη χρήση του Internet Explorer μέχρι να διορθωθεί το κενό ασφαλείας που επέτρεψε τις πρόσφατες επιθέσεις χάκερ από την Κίνα εναντίον της Google.


Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI) συνέστησε στους Γερμανούς να αποφύγουν τη χρήση όλων των εκδόσεων του Internet Explorer έπειτα από την παραδοχή της Microsoft ότι οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον της Google και άλλων αμερικανικών εταιρειών αξιοποίησαν κενά ασφάλειας στον IE.

Η ατέλεια αφορά τις εκδόσεις 6, 7 και 8 του Internet Explorer στις περισσότερες εκδόσεις των Windows.

Η Microsoft δεν έχει ετοιμάσει ακόμα ενημέρωση (patch) που θα διορθώνει το πρόβλημα, στο μεταξύ όμως συνιστά στους χρήστες να θέσουν τη ρύθμιση ασφάλειας του ΙΕ στο «υψηλό» -μέτρο το οποίο, όμως, η BSI θεωρεί ανεπαρκές.

«Η χρήση του Internet Explorer σε 'ασφαλή λειτουργία,' όπως και η απενεργοποίηση του Active Scripting καθιστά τις επιθέσεις δυσκολότερες, αλά δεν μπορεί να τις αποτρέψει εντελώς» ανέφερε ανακοίνωση της BSI.

Εκπρόσωπος της Microsoft στη Γερμανία δήλωσε ότι γνωρίζει για την ανακοίνωση της Γερμανικής υπηρεσίας, αλλά δεν συμφωνεί με αυτή. Τόνισε δε ότι οι επιθέσεις εναντίον της Google προέρχονταν από ανθρώπους με ισχυρά κίνητρα και πολύ συγκεκριμένους σκοπούς.

«Δεν επρόκειτο για επιθέσεις εναντίον των χρηστών γενικά, ή καταναλωτών. Δεν υπάρχει απειλή για το γενικό χρήστη και, επομένως, δεν υποστηρίζουμε αυτήν την προειδοποίηση» πρόσθεσε ο Τόμας Μπαουμγκέρτνερ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα καταγράφηκαν επιθέσεις εναντίον του Gmail, την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google, με σκοπό την υποκλοπή πληροφοριών για ακτιβιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Αυτό το κείμενο ειναιαπό το in.gr,στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1095600&lngDtrID=252

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio