Στις 27 Ιανουαρίου παρουσιάζεται η «τελευταία δημιουργία» της Apple


Η Apple ανακοίνωσε και επίσημα ότι την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο για να παρουσιάσει την «τελευταία δημιουργία» της, η οποία σύμφωνα με τις φήμες που οργιάζουν εδώ και μήνες θα είναι ένας υπολογιστής ταμπλέτα.


Η εκδήλωση στις 27 Ιανουαρίου θεωρείται η πιο πολυαναμενόμενη παρουσίαση νέου προϊόντος της Apple από το λανσάρισμα του iPhone πριν από τρία χρόνια, σχολιάζει το Reuters.

Η εταιρεία πάντως δεν έχει παραδεχτεί επίσημα την ύπαρξη της ταμπλέτας, ωστόσο η συσκευή λέγεται ότι μοιάζει με μεγάλο iPhone και θα ονομάζεται iSlate ή iTablet. Η Apple φέρεται αν ελπίζει ότι ο νέος υπολογιστής αφής θα γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στα PC και τα smartphone.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η συσκευή θα έχει διαγώνιο 10-11 ιντσών, τιμή γύρω στα 1.000 δολάρια, και μεταξύ άλλων θα επιτρέπει την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων από το μεγάλο εκδοτικό οίκο HarperCollins, o οποίος φέρεται να έχει καταλήξει σε σχετική συμφωνία με την Apple.

Πάντως η πιο τρελή φήμη για το νέο προϊόν της Apple εμφανίστηκε τη Δευτέρα στην κινεζική εφημερίδα Commercial Times -θέλει τη νέα συσκευή να είναι ένας υπολογιστής αφής «όλα σε ένα» με οθόνη 22 ιντσών.

Αναλυτές της αγοράς περιμένουν σημαντική υποχώρηση της μετοχής της Apple αν διαψευστούν οι ελπίδες για κάποιο καινοτόμο προϊόν. Εξάλλου οι φήμες για το «iSlate» κυριάρχησαν στην πρόσφατη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας (CES), όπου πολλές ακόμα εταιρείες -HP, Dell, Lenovo κλπ- παρουσίασαν τις δικές τους ταμπλέτες.

«Ελάτε να δείτε την τελευταία δημιουργία μας» είναι το μόνο που γράφει η πολύτιμη, πολύχρωμη πρόσκληση που έστειλε η Apple στους δημοσιογράφους.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας στο Κέντρο Γιέρμπα Μπουένα του Σαν Φρανσίσκο, στον ίδιο χώρο που πραγματοποιήθηκε και η περυσινή εκδήλωση της Apple, στην οποία ο ιδρυτής της Στιβ Τζομπς έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος.

Αυτό το κείμενο ειναι από το in.gr,στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1096387&lngDtrID=252

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio