Κλείνει, έπειτα από μισό αιώνα, η βρετανική μονάδα έρευνας για UFO


Επικαλούμενο το υψηλό κόστος, το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κλείνει τη μονάδα διερεύνησης αναφορών για UFO, έπειτα από 50 χρόνια λειτουργίας χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.


Παρά τις χιλιάδες αναφορές που δέχτηκε για Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, η υπηρεσία ουδέποτε εντόπισε ενδείξεις απειλής για την ασφάλεια της Βρετανίας, αλλά ούτε και ενδείξεις για επισκέψεις από εξωγήινους.

«Δεν υπάρχει αμυντικό όφελος σε τέτοιου είδους έρευνες, οι οποίες θα ήταν άσκοπη σπατάλη αμυντικών πόρων» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου την οποία αναμεταδίδει το Reuters.

Οποιαδήποτε απειλή στον εναέριο χώρο της Βρετανίας θα εντοπίζεται κατά τους ελέγχους με ραντάρ και θα αναχαιτίζεται από τη Βασιλική Αεροπορία, πρόσθεσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας.

Ο αξιωματούχος που μέχρι σήμερα αναλάμβανε να εξετάζει τις αναφορές για UFO, με μισθό 44.000 λιρών (48.600 ευρώ) το χρόνο, έχει πλέον μετακινηθεί σε άλλο πόστο.

Η υπηρεσία επισημαίνει ότι δεν έχει επίσημη θέση για την ύπαρξη εξωγήινων και ξεκαθαρίζει ότι «δεν διαθέτει ειδική δυνατότητα για την αναγνώριση της φύσης τέτοιων αναφορών από αυτόπτες μάρτυρες».

Αυτό το κείμενο ειναι από το in.gr,στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1082303&lngDtrID=252

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio