Το Μοντεβίδεο καταστρέφεται

Εκτός από δημιουργός επιτυχημένων blockbusters και ταινιών τρόμου, ο Sam Raimi («Spider-Man», «Evil Dead») φαίνεται ότι είναι και πολύ καλός κυνηγός νέων ταλέντων, όπως αποδεικνύει η κίνησή του να συνεργαστεί με τον Fede Alvarez, το σκηνοθέτη του «Panic Attack!».

Ο Fede Alvarez είναι ένας νεαρός κινηματογραφιστής από την Ουρουγουάη. Μέχρι πριν από τρεις περίπου εβδομάδες όλες οι γνώσεις μας για το άτομό του θα περιορίζονταν στην παραπάνω πρόταση. Στις αρχές του Νοέμβρη, όμως, ο Alvarez ανέβασε στο YouTube μία ταινία επιστημονικής φαντασίας μικρού μήκους, διάρκειας ούτε 5 λεπτών, με τίτλο «Ataque de Pánico!» (στα ισπανικά, ή «Panic Attack!» όπως καθιερώθηκε στο διαδίκτυο).

Η ταινία δείχνει την εισβολή γιγαντιαίων ρομπότ στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, Μοντεβιδέο, και την εντυπωσιακή καταστροφή της. Ο Alvarez έγραψε το σενάριο, τη σκηνοθέτησε, σχεδίασε τα ρομπότ, έκανε το μοντάζ και τα ειδικά εφέ. Τα υπόλοιπα ανέλαβαν ανιδιοτελώς φίλοι, γνωστοί και επαγγελματίες πρόθυμοι να βοηθήσουν. Και λέμε ανιδιοτελώς, επειδή το συνολικό κόστος της ταινίας ήταν περίπου 200 δολάρια! (Ναι, διακόσια!)

Όπως είναι φυσικό, η φήμη της ταινίας εξαπλώθηκε αμέσως στο διαδίκτυο και ο Alvarez ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ για να μιλήσει με ιθύνοντες μεγάλων στούντιο. Τελικά, έσφιξε τα χέρια με τον Sam Raimi και την εταιρεία του Ghost House Pictures, συμφωνώντας να σκηνοθετήσει μια ταινία ‘είδους’ για λογαριασμό τους. Ήδη υπάρχουν αναφορές ότι ένας σεναριογράφος αναπτύσει σε σενάριο μια αρχική ιδεά του Alvarez, αλλά τα πάντα προς το παρόν καλύπτει πέπλο άκρας μυστικότητας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα έχουμε το νου μας για οτιδήποτε νεότερο.
Πηγή:http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=899804&cid=153
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: