Πετυχημένο το ντεμπούτο των Windows 7Τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του, το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 7 της Microsoft πέτυχε υπερδιπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, τα Windows Vista, εκτιμά η εταιρεία ερευνών αγοράς NPD.

«Σε ένα αργό περιβάλλον για το συσκευασμένο λογισμικό, τα Windows 7 έφεραν μεγάλο αριθμό πελατών» δήλωσε στο AFP ο αντιπρόεδρος αναλύσεων της NPD Στίβεν Μπέικερ.

Τις πρώτες ημέρες μετά το ντεμπούτο τους στα καταστήματα στις 22 Οκτωβρίου, οι πωλήσεις των Windows 7 ήταν 234% περισσότερες σε σχέση με τις πωλήσεις των Vista, όταν κυκλοφόρησαν στην αγορά τον Ιανουάριο του 2007.

Όμως τα έσοδα από τις πωλήσεις των Windows 7 ξεπέρασαν τα Vista μόνο κατά 83%, λόγω των εκπτώσεων που προσφέρει η Microsoft σε ορισμένες κατηγορίες αγοραστών, αλλά και λόγω της περιορισμένης προώθησης της ακριβότερης έκδοσης Windows 7 Ultimate, εκτιμά η NPD.

Το λανσάρισμα του νέου λειτουργικού φαίνεται ότι έδωσε ώθηση και στις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών, οι οποίες σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα και παρουσίασαν αύξηση 49% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Όμως τα Vista είχαν αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις PC, επισημαίνει η NPD. «Ένας συνδυασμός παραγόντων επηρέασε τις πωλήσεις PC με Windows 7 στο ξεκίνημα, ωστόσο η πορεία των συνολικών PC γενικά είναι πολύ ισχυρή ενόψει της αγοραστικής περιόδου των γιορτών» σχολίασε ο Μπέικερ.

Τα Windows 7 κέρδισαν εξάλλου καλές κριτικές, χάρη στη νέα γραμμή εργασιών, τη βελτιωμένη δυνατότητα ανταλλαγής αρχείων μεταξύ υπολογιστών, τα λιγότερα προειδοποιητικά μηνύματα και το ανανεωμένο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας και βίντεο.

Αυτό το κείμενο ειναι από το in.gr,στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1072016&lngDtrID=252

1 σχόλιο:

mahler76 είπε...

ta hrisimopoiw mines twra kai pragmatika einai o,ti kalitero ehei vgalei i Microsoft.