Λουκέτο σε δεκάδες υπηρεσίες ringtone



Δύο στους τρεις δικτυακούς τόπους που πουλούν ringtone βρέθηκαν να παραπλανούν τους καταναλωτές και πρέπει να κλείσουν ή να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπειτα από επιχείρηση σκούπα.

Από τις 301 ηλεκτρονικές υπηρεσίες που εξετάστηκαν, στις 54 θα μπει λουκέτο και στις 159 θα επιβληθούν διορθωτικά μέτρα.

Οι μισοί και πλέον από τους δικτυακούς τόπους που έλεγξε η ΕΕ απευθύνονταν ειδικά στα παιδιά, τα οποία πέφτουν συχνά θύματα παραπλανητικών διαφημίσεων και κρυφών χρεώσεων.

«Οι νέοι δεν θα έπρεπε να πέφτουν θύματα εξαπάτησης, όπως παραπλανητικές διαφημίσεις που τους δελεάζουν σε συνδρομές για ήχους κουδουνίσματος για τις οποίες νομίζουν ότι είναι δωρεάν»δήλωσε η Μαγκλένα Κούνεβα, Ευρωπαία επίτροπος Καταναλωτή

«Οι γονείς δεν θα έπρεπε να συναντούν άσχημες εκπλήξεις στο λογαριασμό του τηλεφώνου τους, όταν τα παιδιά τους εγγράφονται σε περισσότερα από ό,τι νόμιζαν» συνέχισε.

Η έρευνα έγινε και στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ και στη Νορβηγία και την Ισλανδία και είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή συνολικού προστίμου 2 εκατομμυρίων ευρώ σε 9 ιταλικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής πτέρυγας της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone και της Telecom Italia.
Οι συχνότερες παραβάσεις ήταν η μη αναγραφή στοιχείων επικοινωνίας με τον πάροχο και η διαφήμιση για «δωρεάν» ringtone που στην πραγματικότητα χρεώνονται.
Οι πωλήσεις ringtone στην ευρωπαϊκή αγορά έφτασαν το 2007 τα 691 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό το κείμενο ειναι από το in.gr,στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1075871&lngDtrID=252

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio