Τέρμα το κατέβασμα πειρατικών αρχείων από το Mininova


Μετά την καταδίκη της από δικαστήριο της Ολλανδίας, της χώρα όπου έχει την έδρα της, η υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων Mininova αφαιρεί όλους τους συνδέσμους για το κατέβασμα πειρατικών ταινιών και μουσικής.


Τρεις μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση, το Mininova υποχρεώνεται να διακόψει τη βασική του δραστηριότητα και θα περιοριστεί στο λιγοστό νόμιμο περιεχόμενο που έχει αναλάβει να διανέμει.

Η καταδίκη της υπηρεσίας ήταν μια νίκη για τις βιομηχανίες μουσικής και κινηματογράφου, ωστόσο οι δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων μέσω της πλατφόρμας BitTorrent, το isoHunt και το Pirate Bay, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Τον περασμένο μήνα, αναφέρει το BBC, διαφορετικό δικαστήριο της Ολλανδίας απαίτησε από το Pirate Bay να απομακρύνει όλα τα torrent που αντιστοιχούν σε έργα Ολλανδών μουσικών και σκηνοθετών.

Όμως ο εκπρόσωπος και οι δύο ιδρυτές της εταιρείας, που νωρίτερα είχαν καταδικαστεί και οι ίδιοι από δικαστήριο της Σουηδίας, απάντησαν ότι πλέον δεν ελέγχουν το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου, καθώς τον έχουν ήδη πουλήσει στην εταιρεία Riversella, με έδρα τις Σεϋχέλλες.

Αυτό το κείμενο ειναι από το in.gr,στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1079669&lngDtrID=252

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio