Η Microsoft υποστηρίζει το πρότυπο εγγράφων του OpenOffice.org


Η σουίτα εφαρμογών γραφείου MS Office υποστηρίζει το ανοιχτό πρότυπο ηλεκτρονικών εγγράφων ODF, ανακοίνωσε η Microsoft κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου του OpenOffice.org, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ορβιέτο της Ιταλίας.

Η Microsoft συμμετείχε στο συνέδριο για πρώτη φορά.

Το ODF (OpenDocument Format) είναι ένα φορμά εγγράφων για τη δημιουργία και προβολή αρχείων κειμένου, παρουσιάσεων και λογιστικών φύλλων.

Καθιερώθηκε στη δωρεάν σουίτα εφαρμογών γραφείου OpenOffice.org και ανταγωνίζεται το αντίστοιχο φορμά Office Open XML της Microsoft.

Και τα δύο πρότυπα βασίζονται στη γλώσσα XML και έχουν λάβει πιστοποίηση ISO.

«Η σουίτα εφαρμογών γραφείου Microsoft Office υποστηρίζει πλέον το ανοιχτό πρότυπο ODF, δημιουργώντας καινούργιες ευκαιρίες για διαλειτουργικότητα στους χρήστες του Microsoft Office και του OpenOffice.org» ανακοίνωσε ο Νταγκ Μάχιου, μέλος της ομάδας Διαλειτουργικότητας της Microsoft.

Η Microsoft αναγνωρίζει ότι σε μια εποχή όπου η χρήση της τεχνολογίας συνεχώς αυξάνεται, η διαλειτουργικότητα μεταξύ προϊόντων από διαφορετικούς κατασκευαστές, είναι πιο σημαντική από ποτέ. Για το λόγο αυτό προσφέρει στους πελάτες της συμβατότητα μεταξύ των προϊόντων της και του ανοιχτού προτύπου που οι ίδιοι επιλέγουν.

Το ODF είναι ένα από τα περισσότερα από 18 ανοιχτά πρότυπα που υποστηρίζονται από την τρέχουσα έκδοση του Office, επισημαίνει η εταιρεία.

Αυτό το κείμενο ειναι από το in.gr,στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1072970&lngDtrID=252

2 σχόλια:

mahler76 είπε...

giati borouse na kanei ki alloiws?

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

RadioPoint.Web Radio