Κέρδη εκατομμυρίων από πωλήσεις ψεύτικων φαρμάκων για τον Η1Ν1


Συμμορίες κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια, πουλώντας ψεύτικα φάρμακα κατά της νέας γρίπης στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα βρετανική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας.


Η Sophos, μια εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας, δήλωσε ότι έχει αναχαιτίσει εκατοντάδες εκατομμύρια μηνύματα spam για διαφημίσεις φαρμακευτικών εταιρείων και ιστοσελίδες που προσπαθούσαν να πουλήσουν ψεύτικα αντιιικά φάρμακα Tamiflu.

Η Sophos δηλώνει ότι πολλές από τις συμμορίες που δημιούργησαν αυτούς τους ιστότοπους έχουν έδρα τους την Ρωσία, ενώ οι χώρες που αγοράζουν τα περισσότερα ψεύτικα Tamiflu είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, ο Καναδάς και η Γαλλία.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γκράχαμ Κλούλεϊ δήλωσε ότι «η ανησυχητική μόδα» να αγοράζει κανείς στίβες Tamiflu παρατηρείται ήδη στην Βρετανία.

«Καθώς αναφέρονται όλο και περισσότερες περιπτώσεις γρίπης Α (Η1Ν1) είναι σημαντικό να αντισταθούμε όλοι στον πειρασμό να αγοράσουμε Tamiflu από το Διαδίκτυο».

«Οι συμμορίες που βρίσκονται πίσω από αυτά τα ψεύτικα διαδικτυακά φαρμακεία θέτουν την ζωή των πελατών τους σε κίνδυνο, αλλά και την ασφάλεια των προσωπικών τους στοιχείων και των πιστωτικών τους καρτών», συνέχισε ο Κλούλεϊ.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο οι συμμορίες έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδες με την ονομασία «Canadian Pharmacy», προκειμένου να μοιάζουν αυθεντικές.

Η έρευνα της Sophos έδειξε ότι ένα από τα δίκτυα που λειτουργεί από την Ρωσία μπορεί να κερδίζει κατά μέσο όρο 16.000 δολάρια την ημέρα.

«Στην περίπτωση όμως που κάποιος συμμετέχει σε περισσότερες από μία συμμορίες μπορεί να κερδίζει περισσότερα από 100.000 δολάρια την ημέρα», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αυτό το κείμενο ειναι από το in.gr,στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1075477&lngDtrID=245

Δεν υπάρχουν σχόλια: