Απατεώνες του Διαδικτύου


Δεκάδες εκατομμύρια χρήστες έχουν πληρώσει για πλαστά προγράμματα προστασίας υπολογιστών που αντί να προστατεύουν λειτουργούν ως κερκόπορτα για την υποκλοπή δεδομένων, προειδοποιεί η Symantec.


Απατεώνες του Διαδικτύου μολύνουν ιστοσελίδες με μηνύματα που προειδοποιούν για ανύπαρκτους ιούς και προσφέρουν στο χρήστη αντ-ιικά προγράμματα για αγορά ή για δωρεάν κατέβασμα, ενημερώνει η εταιρεία, γνωστή από τη σουίτα προστασίας Norton Internet Security.

Ο κακόβουλος κώδικας «θα κλέψει τα δεδομένα της πιστωτικής κάρτας σας και οποιεσδήποτε καταχωρημένες προσωπικές πληροφορίες και θα αποκτήσει τον έλεγχο του μηχανήματός σας» προειδοποιεί στο Reuters ο αντιπρόεδρος της Symantec Βίνσεντ Ουίφερ.

Η εταιρεία του εντόπισε 250 επικίνδυνα προγράμματα με παραπλανητικά ονόματα.

Κατέγραψε μάλιστα 43 εκατομμύρια προσπάθειες για κατέβασμα αυτών των προγραμμάτων σε διάστημα ενός έτους, χωρίς όμως να μπορεί να μετρήσει πόσες οδήγησαν σε εγκατάσταση του λογισμικού.

Αγνωστα παραμένουν και τα κέρδη που έχουν καταφέρει να αποκομίσουν οι εμπνευστές της απάτης, ωστόσο οι «μεσάζοντες» που συνεργάζονται μαζί τους και πείθουν τους χρήστες να κατεβάσουν τα προγράμματα φέρονται να κερδίζουν από 0,01 έως 0,55 δολάρια ανά κατέβασμα.

Αυτό το κείμενο ειναι από το in.gr,στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1065518&lngDtrID=252

2 σχόλια:

neni είπε...

Tι μπορεί να πάθει κανείς.Εγώ δεν τα εμπιστεύομαι πάντως αυτά τα δωρεάν καθόλου.
Καλημέρα.

Marios είπε...

Καλησπέρα αγαπη
Θελει προσοχή στο τι επιλέγουμε.Υπάρχουν και παγίδες.

RadioPoint.Web Radio