Μια τρελή, τρελή πολυκατοικία

ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΟΦΟΥΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: το έργο του Γ. Ξανθούλη «Μια τρελή, τρελή πολυκατοικία».

Τη δεκαετία του 1950, οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται, κάποιοι μας καταδίκασαν να ζούμε σε πολυκατοικίες.

Άνθρωποι εγκλωβισμένοι πίσω από κλειστές πόρτες, βιώνουν μια αφόρητη μοναξιά.

Παιδιά που δεν παίζουν σε αυλές, μπροστά σε μια τηλεόραση καθρέφτη αυτού του κόσμου.

Και το όνειρο; Μπορούν να τους στερήσουν το όνειρο; Ένας ζωγράφος με μια τρελο- μπογιά, αλλάζει την εικόνα και η χαρά επιστρέφει στη ζωή τους.

Σκηνοθεσία-επιμέλεια: Μαρία Κεχρή, Μουσική διδασκαλία: Μαρία Μεταξά, χορογραφίες: Άννα Αϊδινίδου, σκηνικά-κοστούμια: Βαλεντίνο Βαλάσης.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα.

Είσοδος ελεύθερη.


ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ


Από τον Φεβρουάριο του 2002 στο Θέατρο Σοφούλη Θεσσαλονίκης λειτουργεί Θεατρικό Εργαστήρι, για παιδιά. Στόχος του εργαστηρίου είναι να φέρει τους μαθητές σε επαφή με το θέατρο, τόσο σαν θεατές όσο και σαν «ηθοποιούς». Οι σπουδαστές μαθαίνουν να λειτουργούν μέσα σε μια ομάδα, κοινωνικοποιούνται, καλλιεργείται η αισθητική τους και οξύνονται η δημιουργικότητα και η φαντασία τους.

Θεωρώντας πολύ σημαντική τη συμμετοχή των παιδιών και των νέων γενικότερα στα θεατρικά δρώμενα, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη στελέχωση του εργαστηρίου σε εκπαιδευτικό επίπεδο.

Τα μαθήματα δίνονται στο χώρο του Θεάτρου Σοφούλη. Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς τα τμήματα παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους στο ευρύ κοινό.

Τμήματα που λειτουργούν:

Παιδικό τμήμα (6-11 ετών)

Εφηβικό τμήμα (12-18 ετών)

Μαθήματα που γίνονται:Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Κινησιολογία, Χορός, Θεατρικό τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι, σκηνογραφία.

Θέατρο Σοφούλη

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη

τ.κ. 551 31, Θεσσαλονίκη.

Τηλ. 2310 423 925 Fax 2310 423 976


info@theatrosofouli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio