Ο Αστερίξ έχει γενέθλια...


Μα τον Τουτάτις! Τα 50 του χρόνια κλείνει φέτος ο Αστερίξ και το γιορτάζει μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Γιατί μπορεί τα χρόνια να περνούν, αλλά ένα δεν ξεχνάμε ποτέ... ''Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!''

H Mαμούθ Κόμιξ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών με αφορμή την παγκόσμια κυκλοφορία του νέου άλμπουμ - το περιεχόμενο του οποίου φυλάσσεται σαν μυστικό πιο «ιερό» ακόμα κι απ’ τον μαγικό ζωμό! - αλλά και των 50ων γενεθλίων του πολυαγαπημένου Γαλάτη ήρωα μας ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις στο Γαλλικό Ινστιτούτο...

Στο bistrot του Ινστιτούτου θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μια εικαστική διαδρομή του Αστερίξ στην Ελλάδα, εξώφυλλα, βινιέτες και ήρωες που συμπρωταγωνίστησαν με τον μικρόσωμο Γαλάτη, βιβλία με τον ήρωα μας και τη σχέση του με τη χώρα μας, αλλά και gadgets ή άλλες εκπλήξεις από τον χώρο των bande dessinée, μίας Τέχνης που συχνά αναφέρεται και ως η «9η», μίας Τέχνης ιδιαιτέρως αγαπητή στους Έλληνες.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η Ελλάδα, βάσει πληθυσμού πάντα, είναι η 4η χώρα σε πωλήσεις των άλμπουμ του Αστερίξ.

Η Μαμούθ Κόμιξ έχει την ιδιαίτερη χαρά σε αυτή την εκδήλωση να έχει επίσημο καλεσμένο έναν μεγάλο Γάλλο σχεδιαστή, τον Achde, σχεδιαστή του Λούκι Λουκ, φίλο του Αστερίξ και θαυμαστή του Uderzo!

O Achde θα παραμείνει 3 ημέρες στην Αθήνα, θα επισκεφτεί το Ελληνογαλλικό Σχολείο όπου θα δείξει στους μαθητές μυστικά της τέχνης του, θα γνωρίσει τους σπουδαστές και θα υπογράψει άλμπουμ στο Γαλλικό Ινστιτούτο, ενώ θα παραστεί σε μια συζήτηση Ανοιχτής τραπέζης με θέμα «Αστερίξ και bande dessinée ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Η επιρροή τους στο ελληνικό κόμικ και την ελληνική πραγματικότητα».

Τέλος σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της πόλης θα γνωρίσει τους fans, θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και θα υπογράψει και αντίτυπα των άλμπουμ του που κυκλοφορούν από την Μαμούθ Κόμιξ.

Πηγή:http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=319227&cid=153

4 σχόλια:

"ζαχαρούλα.." είπε...

το πάρκο του αστερίξ στην Γαλλία είναι μοναδικό!!! ζωντανεύει όλα όσα βλέπουμε στην τηλεόραση!!!

καλημέρα!!

Marios είπε...

Καλημέρα Ζαχαρούλα.
Τυχεροί όσοι εχουν δεί απο κοντά αυτό το πάρκο στη Γαλλία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μάριε στείλε μου σε παρτακαλώ Κωδικό για το μπλογκ μου!

Marios είπε...

Καλησπέρα αχτίδα
Καλό μήνα!!!!! Οκ για κωδικό.

RadioPoint.Web Radio