ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΥΡΩ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;


ΟΧΙ. Αλλά ένα ευρώ από όλους μας πριν φύγουμε για διακοπές, θα διασφαλίσει την καλύτερη λειτουργία Εθελοντικού Οργανισμού για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος φροντίζει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα, χωρίς «διακοπές».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», επιβιώνει και εργάζεται, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, χάρη στη δική σου συμμετοχή, αντιμετωπίζοντας ανάγκες παιδιών – θυμάτων σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παιδιών με προβλήματα υγείας, παιδιών των οποίων οι συνθήκες στο οικογενειακό περιβάλλον δεν είναι οι κατάλληλες, παιδιών με οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης...

Αν και ο Οργανισμός διαχειρίζεται και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τους πόρους του, αντιμετωπίζει, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, δυσκολίες ως προς την κάλυψη των αναγκών των παιδιών. Στην προσπάθειά μας να επιλύσουμε άμεσα και αποτελεσματικά κάθε πρόβλημα των παιδιών, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα: Κάθε καλοκαίρι ενώ ο κόσμος απουσιάζει, οι εταιρίες υπολειτουργούν ή κλείνουν, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται στην πολύ δύσκολη θέση να καλύπτει συνεχώς όλο και περισσότερες ανάγκες παιδιών.

Το πρόβλημα της επιβίωσης αλλά και τα «όχι» που, λόγω έλλειψης χώρου και πόρων, αναγκαζόμαστε να λέμε σε χιλιάδες παιδιά που χρειάζονται την υποστήριξή μας, γίνεται ολοένα και εντονότερο.

Αραγε, έχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς πώς καταφέρνει να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών «Το Χαμόγελο του Παιδιού»;

Στα 14 χρόνια δράσης του, ο Οργανισμός μας επιβιώνει αποκλειστικά χάρη στις χρηματικές δωρεές του απλού κόσμου και τις χορηγίες - χρηματικές ή σε είδος - φίλων - εταιριών που συμμετέχουν με αυτόν τον τρόπο στην ποιοτική κάλυψη των αναρίθμητων αναγκών των παιδιών.

Aπό τα συνολικά έσοδα προς τον Οργανισμό το 2008, το 82,10% προήλθε από τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή τον απλό κόσμο και τις εταιρείες, το 12,91% από ενέργειες ανεύρεσης οικονομικών πόρων, το 2,32% από επιδοτήσεις/επιχορηγήσεις του δημοσίου τομέα, το 1,16% από έκτακτα έσοδα, το 1,02 από την εκμετάλλευση ακινήτων, το 0,33 από τόκους και το 0,16 από επιμέρους πόρους.

Από τις δαπάνες αυτές, το 72,57% διατέθηκε στα προγράμματα υποστήριξης των παιδιών, το 1,67% στις ενέργειες ανεύρεσης οικονομικών πόρων για την υποστήριξη των προγραμμάτων, το 4,66 σε δαπάνες στέγασης, τεχνικά έργα, επισκευές, έπιπλα και λοιπό εξοπλισμό, το 8,58 σε λοιπές δαπάνες, το 3,54 σε φορολογία και τέλη και το 8,88% σε έξοδα διοίκησης του Οργανισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού ελέγχονται από το σώμα ορκωτών ελεγκτών Price Waterhouse Coopers.

Με άλλα λόγια, από το 1 ευρώ που προσφέρεται στον Οργανισμό, τα 90 λεπτά αξιοποιούνται απευθείας προς το σκοπό για τον οποίο και εξαρχής προσφέρονται.

Ναι, πιστέψτε το, η αξία της συμμετοχής σας είναι τεράστια, μην την υποτιμάτε! Γι’ αυτό, πριν φύγετε για διακοπές, θυμηθείτε να χαρίσετε ένα χαρούμενο καλοκαίρι και σε χιλιάδες παιδιά, θυμηθείτε να ενισχύσετε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τις δράσεις του, που δεν θέλουμε να κάνουν διακοπές.

Έχουμε τη βεβαιότητα ότι, όπως και όλες τις άλλες φορές που σας χρειαστήκαμε, έτσι και τώρα θα βρεθείτε το ίδιο δυναμικά στο πλευρό των παιδιών μας, δίνοντας τη δύναμη και τα εφόδια να ξεπεράσουμε και αυτό το καλοκαίρι, χωρίς να χρειαστεί να μειώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στα παιδιά και χωρίς να χρειαστεί να απαντήσουμε κανένα «όχι».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του International centre for Missing and Exploited Children, μέλος του CHI, μέλος της Διεθνούς Ιστοσελίδας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά - www.missingkids.com, μέλος στο Μissing Children Europe, MKO με Ειδικό Συμβουλευτικό Καθεστώς στο ΕCOSOC και συνεργαζόμενος φορέας στο DPI των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio