ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ - Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Μια μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα «Φίλων», οργανώνει το Ε.ΚΕ.ΔΙ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη.

Στο πρώτο μέρος με τίτλο «Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» θα παρουσιαστούν, σε πρώτη εκτέλεση, ποιήματα της διακεκριμένης βυζαντινολόγου Κυρίας Ελένης Γλυκατζή Αρβελέρ μελοποιημένα από τον συνθέτη Νίκο Πλάτανο σε σκηνοθεσία Μέμης Σπυράτου.

Ποιήματα τραγούδια, «μαθήματα ιστορίας» από την Ελένη Αρβελέρ για το πως οργανώνεται η καθημερινότητα μας, πως εκφράζεται στην διαδρομή η εθνική μας συνείδηση και πως μικρά ιστορικά γεγονότα μας αποκαλύπτουν την « ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ».

Μερικά από αυτά τα ποιήματα, για πρώτη φορά ακούστηκαν μελοποιημένα από τον Γιώργο Νταλάρα σε σύνθεση Νίκου Πλάτανου, διαβάστηκαν από την Μέμη Σπυράτου και συζητήθηκαν με την Ελένη Αρβελέρ κατά την διάρκεια μιας ανατρεπτικής παράστασης στο θέατρο REX τον Νοέμβρη του 2004.

Την εκδήλωση πραγματοποίησε το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες» στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ «ΑΓΩΝ».

Στο δεύτερο μέρος ο Γιώργος Νταλάρας, ερμηνεύει τραγούδια- ποιήματα, σταθμούς της ελληνικής μουσικής, μελοποιημένα από μεγάλους συνθέτες: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο, Σταύρο Κουγιουμτζή, Μάνο Λοϊζο κ.α.

Συμμετέχουν: Ασπασία Στρατηγού, Αρετή Κετιμέ και η παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου.

Ο μεγάλος στόχος του Εθνικού Κέντρου για τον Διαβήτη (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που από χρόνια έχουν ένα κοινό πρόγραμμα αντιμετώπισης, όπως και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (IDF) είναι να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της νόσου.
Περισσότερα>>>>>>>>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

RadioPoint.Web Radio