Radio Fm - Radio Web.

Πριν πολλά χρόνια, ειδικά από τα μέσα τις δεκαετίας του ΄90 και πίσω, όταν θέλαμε να ακούσουμε μουσική στο ράδιο, όλοι μας είχαμε τους αγαπημένους μας σταθμούς και τους αγαπημένους παραγωγούς – εκφωνητές που μας γέμιζαν με επιτυχίες και με καλά μουσικά κομμάτια.

Βέβαια αυτά που μας σέρβιραν είχαν προέρθει από τις εταιρείες και το τμήμα Marketing, οδηγώντας την αγορά σε συγκεκριμένες πωλήσεις.

Το μεγάλο κακό ήρθε μετά τα μέσα τις δεκαετίας του ΄90. Τότε ξεθάρρεψαν ακόμα περισσότερο, εκμεταλλευόμενοι την γαλούχηση που είχαν κάνει στο κοινό τα προηγούμενα χρόνια.

Το αποτέλεσμα…… ήρθε, η μεγάλη κατρακύλα της μουσικής.Οι απίστευτοι δήθεν παραγωγοί που έκαναν ράδιο από το θέλγητρο τις δόξας και της δημοσιότητας στο τέλος κατέρρευσαν μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στο βάρος μιας σωστής στημένης εκπομπής, παρασύροντας μαζί τους και τους επιχειρηματίες που είχαν επενδύση χρήμα.

Εκεί ήρθε το μαγικό Play List. Εκεί ήρθε το τέλος του ραδιοφωνικού παραγωγού και η αρχή του Radio Style.

Κάθε πικραμένο πλουσιόπαιδο, κάθε άχρηστος αλλά με καλές γνωριμίες, κάθε τελειωμένη γκόμενα, κάθε πικραμένος με ψώνιο, έγινε εκφωνητής και το Play List έγινε αντικείμενο λατρείας για όλους τους ανύπαρκτους. Όσο για αυτούς που έβγαζαν και βγάζουν τα Play List δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από αυτά που λένε οι εταιρείες.

Έτσι αναγκαστικά πολλές φορές αναπολούμε τους ερασιτέχνες του ΄80 που έδιναν κάθε ημέρα την ψυχή τους για μια 3ωρη ή 4ωρη εκπομπή και αυτό μετά την δουλειά τους. Αναφέρομαι βέβαια στους ωραίους της εποχής και όχι σε αυτούς που εμφανίστηκαν για να το παίξουν, και σαν φελλοί επέπλευσαν και επιπλέουν ακόμα.

Υπάρχουν παραγωγοί - παρουσιαστές που δεν είναι ικανοί να φορέσουν έναν δίσκο στο πικ απ ή ένα cd στο cd player, δεν είναι ικανοί να έχουν άποψη η γνώμη για τη μουσική και όμως, κάνουν ράδιο, γιατί ο ‘μπαμπάς’ καθαρίζει.

Τελευταία έχουν βγει και κάποιοι απίστευτοι τύποι που αντί να απαλύνουν τον πόνο των κακόμοιρων ακροατών, υπερηφανεύονται για την ύπαρξη και τη λειτουργία των Play List. Να πούμε ότι τους λυπούμαστε? Όχι βέβαια. Ο κάθε κακομοίρης στη μοίρα του.

Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι το κοινό που ακούει μουσική από την μπάντα των FM, την έχει συνδέσει με φεγγάρι. Οι μόνοι σταθμοί που παίζουν είναι τα λαικάδικα.Οι άλλοι, οι ακροατές που ψάχνουν τα καλά, την έχουν κάνει για αλλού. Την έχουν κάνει για Web Radio. Εκεί πλέον δεν έχουν το βλάκα να τους καθοδηγεί τι θα ακούσουν. Θα βρει ότι θέλει και θα κάνη ακρόαση επιλέγοντας σχεδόν μόνος του τι θα ακούσει.

Εκεί το Web Radio παίζει μουσική, γιατί για να κρατήσεις ακροατή πρέπει να του προσφέρεις αυτό που ψάχνει με το σωστό τρόπο, εάν είσαι άχρηστος δεν υπάρχεις, έτσι απλά.

Υπάρχουν τόσες χιλιάδες σταθμοί στο Internet που βαριέσαι να ψάχνεις, δεν ξέρεις τι να ακούσεις.

Στο Web Radio, ακόμα και στην Ελλάδα, πολλοί παραγωγοί του ραδιόφωνου έχουν βρει καταφύγιο και κάνουν ξανά αυτό που ήξεραν πάντα, ραδιοφωνικές εκπομπές.

Επιτέλους έχουμε αρχίσει ξανά να ακούμε ράδιο, να ακούμε καλές μουσικές, να ακούμε καλές παρουσιάσεις, ωραία προτεινόμενα, ανεξάρτητες φοβέρες παραγωγές, προσωπικές δουλειές συγκροτημάτων ή σόλο καλλιτεχνών και γενικά ακούμε ξανά μετά από πολλά χρόνια ΡΑΔΙΟ.
Το μόνο που δυσκολεύει πολλούς είναι η υποχρεωτική σύνδεση στο Internet και η χρήση υπολογιστή. Σιγά σιγά όμως, όλοι αποκτούνε αυτό το μέσο τις σύγχρονης εποχής μας, μιας και από ένα σημείο και μετά μας είναι σχεδόν απαραίτητο.

Τη χρήση του λοιπόν μην την περιορίζετε σε γραμματειακού τύπου εργασίες ή σε μορφή παιχνίδο μηχανής. Εξερευνήστε αυτόν τον απέραντο κόσμο τις προσφοράς, θα εκπλαγείτε με αυτά που θα βρείτε. Προσοχή όμως και στις παγίδες γιατί είναι πολλές.

Η μουσική όμως δεν έχει ανθρώπους με κακόβουλες σκέψεις και οι ραδιοφωνικές σας ακροάσεις στο Internet να είστε σίγουροι ότι μόνο καλό μπορούν να σας κάνουν.

Τέλος θέλω να αναφερθώ στην ύπαρξη κάποιων λίγων, αλλά πολύ καλλών εξειδικευμένων ραδιόφωνων στο Web που είναι Ελληνικά. Η εξειδίκευση που κάνουν είναι σε πολύ ιδιαίτερα είδη μουσικής που δυστυχώς το ευρύ κοινό δεν έχει μάθει να τα κάνει ακρόαση.

Έχοντας τώρα αυτή την προσφορά, αφουγκραστείτε την προσπάθεια τους, κάντε ακρόαση από μουσικές σκηνές όπως την Jazz, Ethnic, Soul ακόμα και κλασσική μουσική.Καλή μουσική εξερεύνηση στα Web Radio που θα ανακαλύπτετε…….

Σε αυτή την προσπάθεια τις σωστής μουσικής προσφοράς, θέλω να πιστεύω ότι είναι και το δικό μας ράδιο

RadioPoint. The Music Point In Your Soul. Stay Tuned.

8 σχόλια:

"ζαχαρούλα.." είπε...

στις παραπάνω προτάσεις.. διάβαζα τις σκέψεις μου...

καλημέρα!!!!!!!!!

Dimitra Andritsiou είπε...

Πόσο συμφωνώ με αυτά που λες! Μέχρι κάποια στιγμή άκουγα κρατικό ραδιόφωνο. Δεύτερο και Τρίτο πρόγραμμα κυρίως γιατί εδώ στην Λάρισα δεν μπόρεσα να βρω τίποτα της προκοπής. Από ένα σημείο και μετά όμως δεν με κάλυπταν. Κι έτσι κατέληξα να ακούω μόνο CD. Το Ίντερνετ μπήκε στη ζωή μου σχετικά πρόσφατα και πρέπει να ομολογήσω ότι υπάρχει τόση μεγάλη ποσότητα σταθμών που δεν μπήκα στον κόπο να ψάξω τους καλούς.
Καλημέρα!

Unknown είπε...

Καλημερούδιααααα! Εδώ είμαι και εγώ! Πως πάμε?

Unknown είπε...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με την προσπάθεια σας!!! Και αυτό που πιστεύω είναι ότι αν κάνεις κάτι με αγάπη και αφοσιώση πάντα πετυχαίνεις. Όσο αφορά στη χρήση του internet, πιστεύω ότι είναι τεράστιο δώρο στον άνθρωπο, μια δύναμη στα χέρια του που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστα!

Maria Tzirita είπε...

Παιδιά, σας ευχαριστώ κι από δω για το υπέροχο πλέιερ, η μουσική σας είναι καταπληκτική, είμαι σίγουρη ότι θα κατακτήσετε το διαδίκτυο!

Marios είπε...

Maria Tzirita
Σε ευχαριστούμε πολύ.Σε περιμένουμε για την παρουσίαση.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Σαββατο+Κυριακη έχει εκπομπές με παραγωγούς και παρουσίαση μουσικής.

Marios είπε...

amelie ~ dimitra
Καλησπέρα.
Είναι απαράδεκτη η κατάσταση με το ραδιοφωνο στην Ελλάδα.
Ολοι με playlist.
Γιαυτό και εμείς κάναμε την αρχή εδώ στο ίντερνετ.
Και απότι βλέπω υπάρχουν πολλοί που έχουν πατήσει το μαγικό κουμπάκι που λεει OF στο ραδιοφωνο τους.
Και ψάχνουν αλλού για καλή μουσική.
Εμείς είμαστε εδώ για ότι θέλεις με ένα e-mail (radio@radiopoint.gr)
Και για μουσική.Να μας θυμήσεις και τραγούδια που πιθανόν δεν επιλέγουμε.
Καλή ακρόαση.

Marios είπε...

Lily
Καλησπέρα.
Αγάπη και αφοσίωση υπάρχει αλλά και μεγάλη προσπάθεια.
Υπάρχει πρωινή δουλειά και μετά στον σταθμό.
Το καλό είναι ότι ο κόσμος ψάχνει και όσο ψάχνει βρίσκει.
Και αν βρει αυτό που θέλει δεν ξαναγυρίζει στα παλιά.
Καλό Σαββατοκύριακο.Παρέα με την μουσική μας.

RadioPoint.Web Radio